Quentin Tarantino wint prijs op Cannes ... voor beste hondenrol

Quentin Tarantino ontvangt de Palm Dog Award
REUTERS Quentin Tarantino ontvangt de Palm Dog Award
Regisseur Quentin Tarantino (56) heeft vanavond de Palm Dog op het Filmfestival van Cannes in ontvangst genomen. Het is de alternatieve prijs voor de beste hondenrol op het festival. 

De prijs, een gouden halsband, is bedoeld voor de bokser Brandy uit Tarantino's film ‘Once Upon A Time In Hollywood’. De prijs wordt sinds 2001 uitgereikt. Tarantino aasde al lang op de prijs, vertelde hij in zijn toespraak. "Ik moet zeggen dat ik vereerd ben om deze prijs te krijgen", zei hij. "Ik heb iedereen verteld dat ik geen idee heb of we de Gouden Palm gaan winnen. Maar ik had een goed gevoel over het winnen van de Palm Dog. Ik draag de prijs op aan mijn geweldige actrice Brandy. Zij heeft de Palm Dog naar Amerika gebracht." Vorig jaar wonnen alle honden uit de Italiaanse maffiafilm ‘Dogman’ de Palm Dog.

‘Once Upon a Time in Hollywood’ beleefde in Cannes de wereldpremière. De film, over een tv-acteur die eind jaren '60 voet aan de grond probeert te krijgen in Hollywood, dingt komend weekend ook nog mee naar de Gouden Palm. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.