Première van thriller ‘Serenity’ met Anne Hathaway is een flinke flop

Anne Hathaway speelde de hoofdrol in ‘Serenity’.
EPA Anne Hathaway speelde de hoofdrol in ‘Serenity’.
De makers van de film ‘Serenity’ hadden het graag anders gezien, maar de première van de thriller leverde afgelopen weekend ‘slechts’ 4,8 miljoen dollar (4,2 miljoen euro) op in de Amerikaanse bioscopen. Naar Amerikaanse begrippen is dat een flinke flop. 

De film, waarin acteurs Anne Hathaway en Matthew McConaughey de hoofdrollen spelen, kostte 25 miljoen dollar om te maken.

De schrale opbrengst heeft wellicht te maken met de slechte kritieken die de film afgelopen week kreeg. Critici waren “niet onder de indruk” van de film en klaagden over de ongeloofwaardige wendingen en het slechte script.

De opbrengst van ‘Serenity’ stak schril af bij de lucratiefste film van het weekend. De film ‘Glass’ van ‘The Sixth Sense’- en ‘Unbreakable’-regisseur M. Night Shyamalan bracht in het tweede weekend na verschijnen omgerekend 16,8 miljoen euro op.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.