Première nieuwe film Kevin Spacey brengt amper 126 (!) dollar op

AFP
'Billionaire Boys Club', de nieuwste film met de van seksuele aanranding beschuldigde Kevin Spacey heeft zaterdag op de eerste avond van zijn vertoning in de VS een luttele 126 dollar (110 euro) in het laatje gebracht. 

'Billionaire Boys Club' was de laatste film die de acteur maakte vooraleer in oktober vorig jaar beschuldigingen van aanranding de kop opstaken. De film opende zaterdag in slechts tien Amerikaanse steden, waaronder Miami en Phoenix, nadat hij vorige maand ook via video-on-demand beschikbaar werd gemaakt. Grote entertainmentsteden als Los Angeles en New York lieten de prent links liggen.

The Hollywood Reporter schat dat de film gemiddeld slechts 12,75 dollar opbracht in elke bioscoop waar hij vertoond werd: minder dan de prijs van twee filmtickets. In 2017 haalde 'Baby Driver', een andere film met Spacey, nog meer dan 20 miljoen dollar op tijdens zijn openingsweekend.

We hopen dat het publiek zijn eigen mening vormt over de verwerpelijke beweringen over iemands verleden, maar niet ten koste van de volledige cast en crew van deze film.

Vertical Entertainment

Kleine rol

De 59-jarige acteur werd vorig jaar ontslagen uit de cast van Netflix-reeks 'House of Cards' toen beschuldigingen van seksuele aanranding de kop opstaken. Hij werd ook uit de film 'All the Money in the World' geknipt en vervangen door acteur Christopher Plummer.

Toch besliste distributeur Vertical Entertainment door te zetten met de lancering van 'Billionaire Boys Club', omdat Spacey er slechts een "kleine, ondersteunende rol" in vertolkt.

"We hopen dat deze verontrustende beschuldigingen, die betrekking hebben op het gedrag van één persoon en niet openbaar bekend waren toen de film bijna tweeënhalf jaar geleden gemaakt werd, van iemand die een kleine, ondersteunende rol in Billionaire Boys Club heeft, de reputatie van de film niet zullen bezoedelen", zei de verdeler eerder dit jaar in een mededeling. "Uiteindelijk hopen we dat het publiek zijn eigen mening vormt over de verwerpelijke beweringen over iemands verleden, maar niet ten koste van de volledige cast en crew van deze film."

De film, die gebaseerd is op waargebeurde feiten, vertelt het verhaal van een groep jonge mannen die een plan bekokstoven om snel rijk te worden, maar dat kent een dodelijke afloop. Spacey vertolkt in de film de (echt bestaande) oplichter Ron Levin, en speelt er aan de zijde van Ansel Elgort, Emma Roberts en Taron Egerton.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • WILLY ZACHEL

  Amerikanen laten zich ook alles wijsmaken Kevin is zelfs nog niet écht aangeklaagd of voorgekomen en de massa heeft hem al veroordeeelt maar van zo een idioot van een Trump geloven ze dan weer niks van de talloze beschuldigingen en kiezen ze die vent nog tot president ook nog Obelix zou zeggen ‘raar volk die Amerikanen ‘ !

 • Gerrit Malego

  Dat Hollywood wereldje is gewoon een klucht.... Eerst al die jaren sex, drugs en omkoperij, en nu heiliger dan de paus willen zijn met hun metoo kruistocht, en dan een zondebok gaan zoeken. Maar vooral de hand niet in eigen boezem steken natuurlijk, want die vrouwen, ja zij zijn zoooooo onschuldig he

 • mario van haesendonck

  Nochtans een goede film ! en wat spacey heeft uitgespookt, is erg. house of cards is " niks " meer zonder hem !

 • Rudi Met den Ancxt

  Geloof er niets van

 • Thierry Vansweevelt

  "Niet ten koste van de volledige cast..." euh sorry ons,probleem niet. Het publiek is geen werkgever die een of ander collectief ontslag moet betalen he. Willen zij niet betalen voor Spacey dan is dat logisch want als hoofdacteur zou hij het meeste geld krijgen. Dit is een wijze les: niet acteren met Spacey...