Première 'De Buurtpolitie' lokt massa naar Antwerpen

Vanmiddag ging de film van 'De Buurtpolitie' in première in Kinepolis Antwerpen. In maar liefst 9 zalen werd in primeur 'De Grote Geldroof' op het grote scherm getoond.

Het VTM-programma heeft dagelijks ruim 400.000 kijkers en daar zijn de acteurs uit de reeks maar wat blij mee. Koen Baetens, Tineke Schillebeekx, Brigitte Broeckx, Floor Lommelen, Eric Buelens en de rest van de cast stonden versteld van de grote opkomst bij de première. Sommige fans stonden ruim twee uur op voorhand aan te schuiven om een glimp op te vangen van hun favoriete tv-reeks.

Bij een brutale inbraak wordt onder andere een replica van een antiek beeld gestolen. Rechercheurs Eric en Brigitte zetten de achtervolging in. Wanneer tijdens de vlucht de achterklep van de bestelwagen van de dieven open vliegt, valt het gestolen beeld stuk op straat. Tot grote verbazing van de achtervolgende agenten én van de inbrekers ligt de straat plots bezaaid met honderden geldbriefjes die gretig opgeraapt worden door tientallen omstaanders.

Het is nu aan de rechercheurs om niet enkel de dieven te klissen, maar ook het gestolen geld terug te verzamelen. Of dit verhaal - net zoals bij alle tv-afleveringen - ook een happy end, krijgt, kan je vanaf 26 oktober in de bioscoop zien.