President Zuid-Korea feliciteert regisseur ‘Parasite’ met Oscars

Bong Joon Ho met zijn Oscar voor 'Beste Film'.
Photo News Bong Joon Ho met zijn Oscar voor 'Beste Film'.
De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in heeft maandag de regisseur van de film ‘Parasite’, Bong Joon-Ho, gefeliciteerd met het winnen van maar liefst vier Oscars. Via Twitter liet de president weten “trots te zijn op de regisseur, de acteurs en de crew”.

Moon roemt vervolgens de Koreaanse filmgeschiedenis en zegt verheugd te zijn dat een Koreaanse film op gelijke voet staat met films uit andere landen. Bovendien is de president dankbaar dat de regisseur en acteurs “ons volk trots en moed geven in een periode waarin we het hoofd bieden aan grote problemen”. Afsluitend zegt de president benieuwd te zijn waar Bong Joon-Ho nu aan werkt en dat hij de regisseur altijd zal aanmoedigen.

‘Parasite’ won als eerste niet-Engelstalige film in de geschiedenis de Oscar voor beste film. Ook sleepte de film de beeldjes voor beste regie, beste scenario en beste buitenlandse film in de wacht. Een verbouwereerde Bong Joon-Ho zei tijdens zijn dankwoord voor beste film dat hij had verwacht wel klaar te zijn na het winnen van beste buitenlandse film.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.