Pijnlijk Oscarmomentje: Keaton moffelt speech weg na verlies

Hoewel hij afgelopen zondag zeker niet de enige kanshebber was voor de Oscar voor Beste Acteur, schatte Michael Keaton zijn kansen toch hoog in om het felbegeerde beeldje in de wacht te slepen. Hoe hoog precies, blijkt wel uit de volgende videobeelden. Als niet hij, maar acteur Eddie Redmayne door Cate Blanchett op het podium wordt geroepen, moffelt de 63-jarige 'Birdman'-acteur zijn bedankspeech snel weg.

Keaton probeerde het papiertje dat hij al vasthield in zijn handen ongezien weer in de binnenzak van zijn jasje te steken, maar een camera wist het pijnlijke moment toch vast te leggen, zo schrijft New York Daily News. Even later verschenen de beelden al op Vine met het volgende bijschrift: "Het droevigste moment van de avond was toen Michael Keaton zijn speech wegstak nadat hij zich realiseerde niet gewonnen te hebben."

Overigens bleef de acteur niet helemaal met lege handen. De film 'Birdman', waarin hij de hoofdrol speelt, won vier Oscars, waaronder de allerbelangrijkste; namelijk die voor Beste Film.