Neil Patrick Harris wil betere Oscar-gastheer zijn dan Ellen DeGeneres

Neil Patrick Harris
ANP Neil Patrick Harris
Neil Patrick Harris kijkt met een goed gevoel uit naar de Oscars. De acteur presenteert de uitreiking van de filmprijzen komend weekend. Bij Ellen DeGeneres vertelt de acteur dat hij zijn zenuwen nog onder controle heeft. "Ik voel me nog heel rustig en ik ben tevreden met alles wat we nu aan het voorbereiden zijn."

"Ik wil ervoor zorgen dat de mensen in de zaal, die waarschijnlijk allemaal heel erg zenuwachtig zijn, genieten van de show", aldus de acteur die de kijkers thuis ook bij de show wil betrekken. Toch is er wel een dingetje waar hij zich een beetje zorgen om maakt. Hij wil het namelijk beter doen dan Ellen, zij presenteerde de awardshow vorig jaar.

DeGeneres wist het vorig jaar voor elkaar te krijgen om veel sterren mee te laten doen aan een selfie, het plaatje werd wereldwijd miljoenen keren gedeeld via social media. "Het zorgt voor een donkere wolk boven mijn hoofd", aldus Neil over de selfie-actie. "Ik moet iets verzinnen dat deze geweldige actie verslaat." Volgens Ellen was het toeval dat dit idee werkte. "Dat kun je niet plannen. Ik hoopte dat mensen mee zouden doen, maar dat wist ik natuurlijk niet."

Neil Patrick Harris, die vooral bekend is van zijn rol in de CBS sitcom How I Met Your Mother, presenteerde eerder al de uitreiking van de Emmy Awards voor tv en de Tony Awards voor het theater.