James Corden en Rebel Wilson berispt door Visual Effects Society na grapje tijdens Oscars

James Corden en Rebel Wilson als katten.
Photo News James Corden en Rebel Wilson als katten.
De Amerikaanse Visual Effects Society (VES) is niet zo blij met het optreden van James Corden en Rebel Wilson tijdens de Oscars. De twee reikten de Oscar uit voor beste visuele effecten en dat deden ze gehuld in een kattenkostuum, zoals ze er ongeveer uitzagen in de hopeloos geflopte film ‘Cats’.

Voordat ze de genomineerden opnoemden, zei het duo: “Als leden van de cast van de bioscoopfilm ‘Cats’ begrijpen wij als geen ander het belang van goede visuele effecten!” In de zaal steeg gelach en applaus op.

Maar het genootschap, dat de artistieke beroepsgroep vertegenwoordigt, vindt de grap minder geslaagd. In een verklaring stelt de vereniging dat je met de beste visuele effecten van de wereld een slecht verteld verhaal niet zult kunnen compenseren.

De musicalfilm ‘Cats’ van regisseur Tom Hooper werd eind vorig jaar groots aangekondigd en had een sterrencast. Maar al vanaf de eerste dag schoten critici het resultaat af. Ze noemden de film “weerzinwekkend” en “onnodig geseksualiseerd”. Ook de bekende liedjes kwamen volgens de pers niet goed tot hun recht op het witte doek.

“Op een avond waarop het allemaal gaat om het eren van het werk van getalenteerde artiesten, is het enorm teleurstellend dat de Academy van visuele effecten een grap maakt. Het is vernederend voor de internationale community, die geweldig werk aflevert”, aldus de VES.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bert Giels

  Politieke correctheid zou voor meer verdraagzaamheid moeten zorgen, maar het bereikt het omgekeerde.

 • DIRK RASSCHAERT

  Kelly, James is een Engelse stand-upcomedian. Films maken is niet zijn hoofdjob.

 • DIRK RASSCHAERT

  Sommigen hebben blijkbaar hééél lange teentjes tegenwoordig. De grap ging niet over de visuele effecten maar wel over de film zelf. De effecten zijn super. Maar blijkbaar hebben er veel mensen in de VS mentale "issues" en moeten ze steeds voor slachtoffer spelen.

 • an kobe

  Misschien kunnen we het maken van grapjes maar beter gewoon helemaal verbieden. Want er is blijkbaar wel altijd iemand die er een belediging in ziet. Ongelofelijk hoe serieus iedereen zichzelf tegenwoordig neemt.

 • Kelly Verlinden

  James Corden mag van geluk spreken dat hij zijn late night show heeft want veel succesvolle films heeft hij nog niet gemaakt.