Extreme veiligheidsmaatregelen bij Oscaruitreiking: "De veiligste plek op aarde"

Politieagenten blokkeren de straat waar de zaal waar de Oscaruitreiking plaatsvindt in Hollywood.
AFP Politieagenten blokkeren de straat waar de zaal waar de Oscaruitreiking plaatsvindt in Hollywood.
De veiligste plek op aarde? Dat is op dit moment ongetwijfeld de rode loper van de Oscars. Meer dan 500 politie-agenten op en rond Hollywood Boulevard moeten ervoor zorgen dat terroristen geen schijn van kans maken tijdens de meest prestigieuze award-show van het jaar. “Van een speciale bomeenheid tot helikopters, wij hebben overal aan gedacht”, aldus Megan Aguilar van LAPD.

“De Oscars is veruit het veiligste evenement dat er in Los Angeles georganiseerd wordt”, vertelt Aguilar aan filmblad Deadline. “We hebben overal extra agenten ingezet, waaronder een speciale bomeenheid, helikopters, politiehonden en agenten – zowel in uniform als in burger.”

Hollywood Boulevard en de straten rond het Dolby Theatre – waar de Oscars worden uitgereikt – zijn volledig afgesloten voor het publiek. Agenten zullen nog tot middernacht een oogje in het zeil houden. Naast LAPD zijn ook de Sheriff’s Department, Homeland Security, de FBI, de Department of Transportation en honderden veiligheidsagenten van Security Industry Specialist aanwezig.

Een veiligheidsagente houdt de wacht onder een paraplu.
REUTERS Een veiligheidsagente houdt de wacht onder een paraplu.
Een veiligheidsman staat in de regen aan het begin van de rode loper.
REUTERS Een veiligheidsman staat in de regen aan het begin van de rode loper.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Catherine D'haveloose

    Ach al die sterren, de grootste huigelaars. Ze zijn tegen wapens, maar will zelf bewaakt zijn met alle mogelijke wapens..... Ze zijn voor imigranten, maar willen er zelf geen in huis nemen..... Ze zijn democraten, maar willen zelf niets afgepakt worden, wonen in kasten van villas.....