Ere-Oscar Charlie Chaplin gestolen

GETTY
Dieven zijn ervandoor met de ere-Oscar van Charlie Chaplin. De politie van Parijs zegt dat de boeven "zeer goed geïnformeerd waren" over de locatie van het beeldje, aldus de Franse krant Le Parisien.

De legendarische acteur Charlie Chaplin ontving de ere-Oscar tijdens de allereerste uitreiking van de Academy Awards in 1929.

Miljoen euro
Het beeldje is zo'n 30 cm hoog en bedekt met 24 karaat goud. Het is een flinke buit voor de dieven: de geschatte waarde van de ere-Oscar is een miljoen euro. Bovendien gingen ze met meerdere pennen van de acteur aan de haal, die per stuk 80.000 euro waard zijn.

Zeer georganiseerd
De dieven gingen volgens de Parijse politie zeer georganiseerd te werk en een team gespecialiseerd in kunstroven houdt zich nu met de zaak bezig. Omdat de zaak nog loopt, zijn er weinig details over de diefstal bekend.

Drie Oscars
Charlie Chaplin ontving in totaal drie Oscars tijdens zijn carrière. Zijn meest bekende rollen waren die van de klungelige 'The Tramp' en zijn satirische vertolking van Adolf Hitler in 'The Great Dictator'. De Britse acteur overleed in 1977.