En de Oscars voor Miss Pluim, Miss Bling Bling en co gaan naar...

Jane Fonda, Amy Adams, Jennifer Hudson, Sandra Bullock en Jessica Chastain.
Jane Fonda, Amy Adams, Jennifer Hudson, Sandra Bullock en Jessica Chastain.
Gisterenavond streden de beste acteurs, actrices, regisseurs en aanverwanten voor een felbegeerde Oscar.  Niet iedereen viel echter in de prijzen. Gelukkig delen wij ook nog Oscars uit voor de verschijningen die het hardst in het oog sprongen op de rode loper, zowel in positieve als in negatieve zin...

En de Oscar voor pluimigste actrice gaat naar...
Amy Adams, wie anders? Met haar massieve Oscar de la Renta-jurk was er geen enkele actrice die meer pluimen naar de rode loper bracht dan zij. De Oscar voor beste vrouwelijke bijrol zag ze dan wel aan haar neus voorbijgaan (Anne Hathaway won), met haar honderd laagjes-jurk wist ze toch verschillende ogen naar zich toe te trekken.

Al kreeg de actrice van 'The Master' wel degelijk concurrentie in de strijd naar 'om ter meeste fluffy' en dit van Twilight-actrice Kristen Stewart en mevrouw Ben Affleck, Jennifer Garner. Van echte pluimen was er bij deze twee dames echter geen sprake. Terwijl Stewart haar Reem Acra-jurk er vooral een beetje gescheurd uitzag vanonder, vormden de lapjes stof op de Gucci-jurk van Garner een grote warboel, vooral op haar rug.

Amy Adams.
afp Amy Adams.
Jennifer Garner, Amy Adams en Kristen Stewart streden om meest pluimige jurk.
Jennifer Garner, Amy Adams en Kristen Stewart streden om meest pluimige jurk.

De Oscar voor Miss 'Bling Bling' gaat naar...
Jennifer Hudson. In haar blauwe Roberto Cavalli-jurk bracht de 'Dreamgirl' een serieuze portie glitter naar de rode loper. Bovendien reflecteerden niet alleen de blinkende vlekjes op haar blauwe jurk, ook haar schoenen en clutch voorzag ze van een mooi laagje 'bling bling'. Hudson wilde overduidelijk alle aandacht naar zich toetrekken. Het bewijs? Haar hoge split. Geen middel zo effectief immers om fotografen aan te trekken dan een beetje bloot...

Hudson kreeg wel opvallend veel concurrentie van actrices die eveneens de glittertroef wilden uitspelen. Niet echt verrassend natuurlijk, aangezien de rode loper van de Oscars zowat de allerbelangrijkste is. Halle Berry koos voor een opvallende Versace. Wie brede schouders durft te combineren met lang doorlopende verticale strepen belandt meestal bij de modemissers. Toch vormt Halle Berry volgens ons een overtuigend plaatje. Met haar figuur is het ook quasi onmogelijk om de mist in te gaan op modevlak...

Nicole Kidman kon daarentegen veel minder overtuigen. Haar L'Wren Scott-jurk lijkt ons bovenaan immers iets té aansluitend dan nodig is. En dan is er nog twijfelgeval Naomi Watts die koos voor een Armani. De ontblote schouder en het leuke model vanboven geeft in elk geval blijk van wat originaliteit en daar kunnen we niets tegen hebben. Jammer genoeg sluit haar jurk niet zo mooi aan rond haar borsten. Nochtans zijn er tegenwoordig stylistische middeltjes genoeg voor handen die dit makkelijk kunnen verhelpen.

Jennifer Hudson.
getty Jennifer Hudson.
reuters
getty
Naomi Watts, Nicole Kidman en Halle Berry streden om de Oscar voor Miss Bling Bling.
Naomi Watts, Nicole Kidman en Halle Berry streden om de Oscar voor Miss Bling Bling.

De Oscar voor kleurrijkste actrice gaat naar...
Jane Fonda. Hoewel de meningen over het slagen of falen van haar kanariegele jurk wat verdeeld zijn, vinden we het toch straf dat de 75-jarige actrice dit nog aandurft op haar leeftijd. De kleur staat haar in elk geval geweldig en maakt haar op slag dertig jaar jonger. Al liggen hier ongetwijfeld nog wat minder natuurlijke middeltjes aan de basis.

Wie zich al een hoedje schrok van het felgeel, viel ongetwijfeld van zijn stoel toen de actrice zich omdraaide, want jawel: haar Versace-jurk gaf een stukje inkijk op haar ontblote rug. Eén woord: straf!

Verder waren het vooral relatief jonge actrices die zich in een kleurrijke outfit durfden te steken. Jennifer Aniston wist ons het hardst te verrassen. Hoewel de Friends-actrice meestal trouw blijft aan veilig zwart, verscheen ze gisteren immers plots in een vuurrode galajurk. De kleur stond haar geweldig en paste perfect bij het Salvatore Ferragama-pak van verloofde Justin Theroux. Het model van haar jurk daarentegen had iets flatterender gekund. Vooral rond haar strakke, mooi gevormde benen had het iets aansluitender gemogen, kwestie van al je troeven uit te spelen.

Reese Witherspoon liet haar in haar jurkkeuze beïnvloeden door haar 13-jarige dochter: "We hebben het samen uitgekozen en ik vind de kleur geweldig", vertelde de 36-jarige actrice over haar navyblauwe Louis Vuitton-jurk. Wij zijn alvast fan van haar mooie blonde lokken die de actrice zijdelings over haar schouder liet vallen.

Net als Aniston probeerde Olivia Munn onze harten te veroveren in een rode jurk, al koos Munn voor een Marchesa. De gouden versieringen ter hoogte van haar decolleté geven de actrice een Chinese look, wat nog wat wordt versterkt door haar pikzwarte lokken netjes op te steken. Ook Kerry Washington toonde zich fan van decolletéversieringen. Haar oranje-roze Miu Miu-jurk past in elk geval heel goed bij haar huids- en haarkleur. Het plaatje maakte ze af met torenhoge Louboutins en een Prada-clutch.

Jane Fonda.
photo_news Jane Fonda.
afp
Jennifer Aniston straalde aan de arm van verloofde Justin Theroux.
getty Jennifer Aniston straalde aan de arm van verloofde Justin Theroux.
Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Olivia Munn en Kerry Washington.
Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Olivia Munn en Kerry Washington.

De Oscar voor Miss 'bleekscheet' gaat naar...
Jessica Chastain. Met een lichtkleurige jurk is niets mis, tenzij je natuurlijk niet echt gezegend bent met een mooie, bruine teint. Precies daar gaat actrice Jessica Chastain een beetje in de mist. Hoewel we op het model van haar Armani-jurk niet veel kunnen aanmerken, past de kleur absoluut niet bij haar bleke huid en rode haren. En eerlijk, zelfs het model staat ons niet helemaal aan. Zo staat de jurk aan haar borsten opvallend open wat haar boezem kleiner doet uitvallen.

Zelf doopte ze haar jurk tot 'Happy Birthday Mr. President'. "Het doet me denken aan oude Hollywoodglamour", sprak ze over haar Armani-jurk. Anne Hathaway ging net als Chastain in de mist met haar bleekroze Prada-jurk. Niet alleen kon iedereen haar tepels er los doorzien, er zat ook totaal geen model in de jurk. Gelukkig konden de diamanten Tiffany-halsketting en oorringen het geheel toch nog een beetje goedmaken.

Prijsbeest van de avond Jennifer Lawrence kon dan weer wel overtuigen in haar gebroken witte Dior-jurk. De volumineuze sleep bracht de actrice jammer genoeg (opnieuw) een beetje pech. Terwijl haar Dior-jurk tijdens de SAG-Awards in twee scheurde, struikelde de actrice deze keer over de volumineuze sleep en dit nog wel op het podium, zodat iedereen er getuige van was. Gelukkig mocht Jennifer de Oscar voor Beste Actrice mee naar huis nemen. Daarvoor willen wij ook wel eens struikelen...

getty
photo_news
Jennifer Lawrence struikelde over haar Dior-jurk.
photo_news Jennifer Lawrence struikelde over haar Dior-jurk.
Anne Hathaway, Jennifer Lawrence en Amanda Sayfried.
Anne Hathaway, Jennifer Lawrence en Amanda Sayfried.

De Oscar voor opvallend in veilig zwart gaat naar...
Sandra Bullock. Wie in een zwarte jurk op de rode loper verschijnt, geeft meestal weinig blijk van originaliteit. Toch vinden we dat actrice Sandra Bullock allesbehalve een muurbloempje is in haar opvallende Ellie Saab-jurk. De doorschijnende laagjes in combinatie met de blinkende pailletjes maken het geheel stijlvol uitdagend. En wie kan daar iets tegen hebben?

Haar lange bruine lokken hebben overduidelijk een grondige stijlbeurt ondergaan. Om net als bij haar jurk dat 'ietsje meer' te creëren, hield Bullock haar haren netjes in bedwang met een schattig zilveren speldje, inclusief diamantjes, boven haar linkeroor.

Zoals we van de 'Rolling in the deep'-zangeres Adele gewoon zijn, verscheen ook zij op de rode loper in een zwarte jurk. Gelukkig maar, want de fel met bloemen bedrukte Valentino-jurk die ze droeg op de Grammy Awards was niet meteen een hoogvlieger. De zwangere Jenna Dewan volgt het voorbeeld van Bullock en Adele. Wie een kindje verwacht van hunk Channing Tatum en aan zijn armen op de rode loper mag paraderen, heeft dan ook niet veel nodig om jaloerse blikken op te wekken. Samantha Barks probeerde dan weer vooral met een diep decolleté in de schijnwerpers te lopen. Al vinden we haar jurk over het algemeen nogal 'gewoontjes'.

Sandra Bullock.
getty Sandra Bullock.
getty
Jenna Dewan aan de armen van hottie en vader van haar toekomstige baby Channing Tatum.
getty Jenna Dewan aan de armen van hottie en vader van haar toekomstige baby Channing Tatum.
Jenna Dewan, Samantha Barks en Adele kozen voor veilig zwart.
Jenna Dewan, Samantha Barks en Adele kozen voor veilig zwart.