Academy schrapt vier Oscars uit uitzending

Vier Oscars zullen we niet uitgereikt zien worden op tv.
EPA Vier Oscars zullen we niet uitgereikt zien worden op tv.
De uitreiking van vier van de vierentwintig Oscars is dit jaar niet op televisie te zien. De organisator van de belangrijkste filmprijzen kondigt de winnaars in de vier categorieën aan tijdens de reclameblokken van de uitzending.

Het gaat om de Oscars voor ‘cinematografie’, ‘filmmontage’, ‘live-action korte film’ en die voor make-up en haarstyling. In een brief die de Academy of Motion Picture Arts and Sciences maandag deelde met haar leden, geeft de voorzitter van de organisatie aan dat de dankwoorden van de winnaar later in de uitzending worden opgenomen. De uitreiking van de vier Oscars is tijdens de reclameblokken wel te volgen via Oscar.com.

De Academy en de Amerikaanse zender ABC zijn dit jaar vastbesloten de uitzending van de Oscars niet langer dan drie uur te laten duren. Ze hopen daarmee het tij te keren voor de dalende kijkcijfers van de awardshow.

 



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.