Originele helm Darth Vader voor ruim 1 miljoen euro geveild

De originele helm van Star Wars-schurk Darth Vader, gedragen door acteur David Prowse, is op een veiling verkocht voor ruim een miljoen euro.
EPA De originele helm van Star Wars-schurk Darth Vader, gedragen door acteur David Prowse, is op een veiling verkocht voor ruim een miljoen euro.
De originele helm van Star Wars-schurk Darth Vader, gedragen door acteur David Prowse, is op een veiling verkocht voor ruim een miljoen euro. Dat heeft veilinghuis Profiles in History bekendgemaakt.

De waarde van het masker uit de film ‘The Empire Strikes Back’ (1980) werd in eerste instantie geschat op zo'n 410.000 euro, maar tegen elkaar opbiedende fans zorgden ervoor dat het iconische rekwisiet uiteindelijk voor meer dan een miljoen euro onder de hamer ging. 

Heilige graal

"Originele Darth Vader-helmen zijn uitermate zeldzaam en worden beschouwd als de heilige graal van sciencefiction-kunstvoorwerpen", aldus een woordvoerder van de veiling.

Na het Star Wars-topstuk was een jurk uit de film ‘The Wizard of Oz’, gedragen door actrice Judie Garland, het veilingstuk dat het meeste opleverde. Het kledingstuk werd voor bijna 700.000 euro geveild. 

Daarnaast werden ook een maanwagen uit de James Bond-film ‘Diamonds are Forever’ (1971) en een Harley Davidson uit ‘Rocky III’ (1982) verkocht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.