Opvolger van ‘The Avengers’ introduceert eerste homoseksuele superheld

Tessa Thompson (tweede van links) mocht de eerste biseksuele held vertolken. Angelina Jolie (achteraan, tweede van rechts) speelt straks aan de zijde van de eerste homoseksuele held.
AFP Tessa Thompson (tweede van links) mocht de eerste biseksuele held vertolken. Angelina Jolie (achteraan, tweede van rechts) speelt straks aan de zijde van de eerste homoseksuele held.
‘The Eternals’, de nieuwe superheldenreeks die het gat moet opvullen dat ‘The Avengers’ achterliet, zal een homoseksuele superheld introduceren. De eerste ooit in een Marvel-film. Eerder dit jaar kwam wel al een andere superheld uit de kast als holebi. ‘Thor’-personage Valkyrie bleek bi te zijn.

Kevin Feige, de grote baas van Marvel, bevestigde het nieuws zelf. “Het gaat om een getrouwde man met een gezin”, klinkt het in een kort interview met Good Morning America. Meer informatie over het personage is voorlopig nog niet bekend. Welke acteur de historische rol mag gaan vertolken, is evenmin geweten. De cast van de prent is wel al bekend. Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Salma Hayek, Lia McHugh, Don Lee, Angelina Jolie, en Barry Keoghan zullen gestalte geven aan ‘The Eternals’, een hoop buitenaardse superhelden, in de gelijknamige film. Vanaf begin november 2020 loopt de prent in de Amerikaanse zalen. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Leyla Kooi

    Wanneer kwam Valkyrie als bi uit de kast welke film?

  • Willy VanErps

    cpt Jack van de serie Torchwood uit 2005, een spin off van dr Who, was een superheld en homoseksueel in deze serie.