Opvolger van live action-film ‘Aladdin’ in de maak

Een beeld uit ‘Aladdin’.
AP Een beeld uit ‘Aladdin’.
Het grote succes van de film Aladdin, die in 2019 als live-action reboot in de bioscoop draaide, smaakt volgens Disney naar meer. Volgens bronnen moet het een geheel nieuw verhaal worden en geen remake van sequels die eerder van de tekenfilm uit 1992 zijn gemaakt. 

De ontwikkeling van de film bevindt zich nog in een prille fase en voordat er over gegaan wordt tot het vastleggen van cast en crew, moet er eerst een goed script op de plank komen. Daarvoor dienen schrijvers John Gatins en Andrea Berloff te zorgen. Of Guy Ritchie de regie van Aladdin 2 op zich neemt is nog niet bekend.

De producers hopen Will Smith als Geest, Mena Massoud als Aladdin en Naomi Scott als prinses Jasmine ook weer aan boord te krijgen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freek De Meyer

    Het probleem met sommige Disney-remakes is dat ze soms nagenoeg hetzelfde verhaal vertellen (tot dezelfde zinnen toe). Ik vond Dumbo of Alice in Wonderland of Maleficent leuker, omdat ze durfden afwijken van het origineel. Dus ook voor Mulan heb ik hogere verwachtingen, vergeleken met de Lion King, Aladdin en Beauty and the Beast (die eigenlijk gewoon hetzelfde waren als de tekenfilm, maar dan minder goed).

  • Jens Vranckx

    Goed, maar die remakes zijn meestal minder goed omdat je met animatie een andere flow in de film kan krijgen, wat je met live action niet kan. Die remakes hebben dus nog een lange weg te gaan. ipv de cgi showcases dat ze nu zijn.