Opnames 'De Kraak' gestart met topcast

NIEUWE VTM-MISDAADREEKS ZIT VOL INTRIGES, GELD EN GEWELD

Tijmen Govaerts
RV Tijmen Govaerts
Een briljante student wint een prestigieuze hackerswedstrijd en belandt zo in de grootste bankroof ooit. Dat is het verhaal van 'De Kraak', een nieuwe VTM-fictiereeks waarvan deze week de opnames zijn gestart in Antwerpen. Een opvallende gastrol is weggelegd voor ex-miss België Véronique De Kock. Er is nog geen uitzenddatum vastgelegd.

Het Antwerpse Park Noord is dezer dagen weer 'Hollywood aan de Schelde'. Stagemen die met spots, camerarails, decors en lichtdoeken sleuren. Acteurs, actrices en assistenten die als mieren af en aan lopen. Dat alles voor de opnames van 'De Kraak', een nieuwe VTM-reeks die door het productiehuis De Mensen wordt gemaakt. Budget: 5,3 miljoen. In Antwerpen zijn 54 draaidagen voorzien, waarvan twintig buiten. Nadien trekt de hele crew naar het buitenland voor opnames in Frankfurt, Tel Aviv en Hongkong.

'De Kraak' is gebaseerd op waargebeurde feiten. Het verhaal draait rond de 20-jarige Jeremy Peeters, een verlegen maar geniale computernerd. Hij leeft in perfecte anonimiteit en is nog nooit met het gerecht in aanraking gekomen. Maar wanneer hij als IT-student een hackerswedstrijd wint, verandert zijn leven helemaal. Hij wordt immers door een oplichtersbende gecontacteerd die een topinformaticus nodig hebben om een internationale bank digitaal te kraken. Hun plan: de grootste bankroof aller tijden plegen met een buit van 350 miljoen euro. Hun doelwit is een grote bank in Frankfurt. Voor hij het goed en wel beseft, zit Jeremy in een rollercoaster van intriges, misleiding, geld en geweld. Want wanneer de dag van de overval nadert, blijkt dat iedereen zo zijn eigen plan heeft...

Gouden Palm

De hoofdrol van Jeremy wordt gespeeld door rijzend talent Tijmen Govaerts (24). Deze jonge Mechelse acteur schitterde al in de controversiële film 'Wij' en in 'Girl', de film die een Gouden Palm kreeg op het Filmfestival van Cannes. De bendeleden worden vertolkt door Gene Bervoets, Koen De Graeve en Joren Seldeslachts. An Miller speelt de moeder van Tijmen. Nog meer topnamen: Hilde De Baerdemaeker, Ella-June Henrard, Chris Thijs en Dirk van Dijck. Ook ex-Miss België Véronique De Cock zal in de reeks opduiken. Ze mag zichzelf spelen in een opvallende gastrol. Het is de eerste keer dat de ex-miss acteert in een echte fictiereeks. In 1998 mocht ze wel al eens opdraven in de VTM-soap 'Familie' als Jolien Stijnen, de secretaresse van Van den Bossche Electronics.

Ella-June, gisteren op de set in Antwerpen, speelt een gewiekste oplichtster die zich voortdurend vermomt.
Klaas De Scheirder Ella-June, gisteren op de set in Antwerpen, speelt een gewiekste oplichtster die zich voortdurend vermomt.
Koen De Graeve
BELGA Koen De Graeve
Véronique De Kock
Kristof Ghyselinck Véronique De Kock