Opnames 'Belgica' van Felix van Groeningen gestart, broers Dewaele maken soundtrack

De cast van 'Belgica', met centraal Charlotte Vandermeersch en Tom Vermeir.
Menuet De cast van 'Belgica', met centraal Charlotte Vandermeersch en Tom Vermeir.
Deze week is Felix van Groeningen ('The Broken Circle Breakdown', 'De Helaasheid der Dingen') gestart met de opnames van zijn vijfde langspeelfilm, 'Belgica'.

Belgica vertelt het verhaal van twee broers, Jo en Frank, die samen een bruin café, de Belgica, uitbouwen tot dé hotspot van het nachtleven. Maar elk succesverhaal heeft ook een keerzijde en hoe beter de zaken lopen, hoe meer de broers elkaar verliezen.

Charlatan
Het scenario van 'Belgica' werd geschreven door Arne Sierens en Felix van Groeningen. Zij schreven samen eerder het scenario van 'Dagen Zonder Lief', de tweede film van van Groeningen. Het verhaal van 'Belgica' is geïnspireerd op de Gentse Charlatan, het café dat de broers Gerald en Joris Claes overnamen en dat werd opgestart door Jo van Groeningen, de vader van Felix.

Cast
Stef Aerts ('Adem', 'Welp') en Tom Vermeir spelen de twee broers. Andere rollen zijn weggelegd voor Hélène De Vos, Charlotte Vandermeersch, Boris Van Severen, Titus De Voogdt, Sam Louwyck, Johan Heldenbergh en vele anderen.

Soulwax, Roland, Kenji Minogue
Net als bij 'The Broken Circle Breakdown' speelt de muziek opnieuw een prominente rol in de film. De soundtrack van Belgica wordt gecomponeerd door David en Stephen Dewaele aka Soulwax aka 2manydj's. Zij werken hiervoor samen met een reeks andere artiesten onder wie Roland,
De Propere Fanfare, Logos en Kenji Minogue. De Dewaeles maakten al een compilatie-album voor Van Groeningens debuut 'Steve + Sky'.

De opnames lopen tot midden februari. 'Belgica' komt in oktober 2015 in de bioscopen.

David en Stephen Dewaele van Soulwax en 2ManyDJ's componeren de soundtrack, waarvoor ze samenwerken met onder meer Roland van Campenhout en Kenji Minogue.
PHOTO_NEWS David en Stephen Dewaele van Soulwax en 2ManyDJ's componeren de soundtrack, waarvoor ze samenwerken met onder meer Roland van Campenhout en Kenji Minogue.