Openingsweekend 'Aladdin' groot succes: film bracht wereldwijd al 207,1 miljoen dollar op

Mena Massoud als Aladdin en Will Smith als Geest
AP Mena Massoud als Aladdin en Will Smith als Geest
Afgelopen weekend kon het publiek wereldwijd genieten van Disney’s nieuwste live-actionfilm, ‘Aladdin’, en aan de kaartjesverkoop te zien is dat ook massaal gebeurd. In Amerika had de film zelfs het derde beste openingsweekend van dit jaar, na ‘Captain Marvel’ en ‘Avengers: Endgame’.

In Amerika bracht de film tijdens het eerste weekend al 86,1 miljoen dollar op (zo'n 76,8 miljoen euro). Daarmee heeft de film het derde beste openingsweekend van 2019, na ‘Captain Marvel’ (153,4 miljoen dollar) en ‘Avengers: Endgame’ (357,1 miljoen dollar).  

In het buitenland bracht de film nog zo'n 121 miljoen dollar op (zo'n 108 miljoen euro), waardoor het totaal op 207,1 miljoen dollar komt te staan (zo’n 184,9 miljoen euro). 

De filmkijkers bleken ook erg tevreden met ‘Aladdin’. Volgens een enquête van Comscore zou 67% van de kijkers de film ook aanbevelen bij vrienden. 39% van de kijkers vertelde hoe hun genegenheid voor de tekenfilm de belangrijkste reden was geweest om naar deze film te gaan kijken. “En een duidelijke 22% gaf aan hoe ze de film zeker nog eens wilde gaan kijken in de bioscoop”, vertelt Paul Dergarabedian, analyst bij Comscore. “Dat ligt veel hoger dan de norm van 14%.”

Cathleen Taff, distributiehoofd bij Disney, is blij met de cijfers. “’Aladdin’ doet perfect wat we gehoopt hadden. We zullen ook de komende weken nog een sterke prestatie te zien krijgen, wanneer het zomerseizoen begint.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Paul Keulemans

    Neergesabeld door de 'critici', omarmd door het publiek dus . Je zou bijna die critici in vraag gaan stellen. Nu dat is eigenlijk al jaren een probleem, die lui gaan enkel van zichzelf uit en meten zich een soort expertise aan die verder geen mens kan volgen. Ik denk dat de pers beter gewoon aan tien mensen die de film gezien hebben gaat vragen om een beoordeling en die zelfingenomen vogels fijn het nakijken geeft !!