Opbrengst 'Black Panther' overstijgt kaskraker 'Titanic'

'Black Panter'
Marvel/Disney 'Black Panter'
De superheldenfilm 'Black Panther' blijft twee maanden na de release in de Verenigde Staten geschiedenis schrijven. Zaterdag streeft de actiefilm van Marvel qua opbrengst de blockbuster 'Titanic' van James Cameron voorbij. Black Panther belandt daarmee op de derde plaats van best verdienende films ooit in de VS, na 'Star Wars: The Force Awakens' (936,7 miljoen dollar) en 'Avatar' (760,5 miljoen).

Black Panther heeft in de Verenigde Staten 659,3 miljoen dollar opgebracht, meldt The Hollywood Reporter op basis van cijfers van vrijdag. Dat is een fractie verwijderd van de 659,5 miljoen dollar die 'Titanic' in 1997 opbracht.

Wereldwijd heeft 'Black Panther' al 1,29 miljard opgebracht. Daarmee staat de superheldenfilm van regisseur Ryan Coogler nu op de tiende plaats van succesvolste films ooit.

De actiefilm van Marvel, met een donkere held in de hoofdrol, vertelt over T'Challa (gespeeld door Chadwick Boseman), die na de dood van zijn vader terugkeert naar het Afrikaanse land Wakanda om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Een oude vijand stelt echter ook recht te hebben op de troon, een claim waarmee het voortbestaan van de wereld in gevaar dreigt te komen.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ronny verachtert

  ik heb deze ook gezien ik had er meer van verwacht

 • Bob De Visser

  Dat ‘ soort ‘ films is al eventjes aan een opmars bezig . Nu nog de ‘ Halal ‘ en vervolgens de ‘ Allahu Akbar ‘ movies . Iedereen gelukkig en de Hollywood kassa’s rinkelen big time . Ik zal er alvast geen geld aan geven !

 • Geert Van de Moortele

  Is dat die film met die zwarte kat ?

 • John Petrol

  Dat heeft zijn reden