Ook Dominique Deruddere wil film maken over Frank Vandenbroucke

Dominique Deruddere
Dominique Deruddere
Regisseur Dominique Deruddere (62) wil een film maken over het leven van wielrenner Frank Vandenbroucke. Hij weet dat er al verschillende films over hem gemaakt zijn, maar denkt toch nog het verschil te kunnen maken. “De film die ik op het oog heb zal dicht bij het échte verhaal blijven.” 

Vandenbroucke overleed in 2009. In tussentijd verscheen er al de documentaire ‘Ik Ben God Niet’, en ook de film ‘Engel’. Maar waar die laatste niet in de smaak viel bij de familie van de wielrenner, zou dat bij de film van Deruddere wél het geval zijn, zo zegt hij in het Nieuwsblad. “Mijn film krijgt de steun van de familie en ik werk nauw samen met mensen die hem persoonlijk hebben gekend.” 

Voorlopig werkt Deruddere nog aan een ander project, ‘The Chapel’, waarvoor hij een tijdje in België verblijft. De regisseur is momenteel woonachtig in de Verenigde Staten. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jacques-Philippe Leclerc

    Emotie: Hollywood... Realiteit: Veel te oud om de emigreren, geen joods geloof om succesvol te zijn in de filmindustrie, het is moeilijk om zich aan te passen in Amerika, heimwee, té weinig werk om rond te komen, $10.000+ p/maand is nodig om te leven in LA, Amerikaanse regisseurs worden aangenomen vóór buitenlanders. Dominique, elke dag langer blijven in Amerika kost je alleen maar geld. Natuurlijk je twee zonen Vic (21) en Louis (19) gaan nooit meer terug.. Die snappen het...

  • Yves Steenssens

    Hij zou beter film maken over de autolobby in België sedert 1948 met automomentkeuring gestart als eerste in de wereld - miljoenen prima wagens naar het schroot - miljarden business en astronomisch energieverspilling - lage(hoge) emissiezone het broertje - in een landje dat nooit één L olie of gas heeft ontgonnen - in Canada geen en 200 doden gem. minder enz.enz.