Ook Disney-klassieker Bambi krijgt een liveactionfilm

Bambi.
anp Bambi.
Goed nieuws voor wie geen genoeg kan krijgen van klassieker ‘Bambi. Disney is bezig met het maken van een liveactionversie van de tekenfilm uit de jaren’40. Dat schrijft Variety. Daarmee haalt de filmstudio opnieuw een geanimeerde serie uit de kast om hem in een nieuw jasje te stoppen.

Disney heeft Geneva Robertson-Dworet (‘Captain Marvel’) en Lindsey Beer de opdracht gegeven het scenario te maken van een van de populairste tekenfilms van de filmstudio ooit. Het origineel uit 1942 gaat over het jonge hertje Bambi. Hij leert zijn plaats kennen in het bos samen met zijn vriendjes Stampertje en Bloempje. Het is gebaseerd op het boek van Felix Salten, dat in 1923 uitkwam.  

Sinds 2010 is Disney bezig met het reanimeren van eigen animatiefilms. Het begon met ‘Alice in Wonderland’ en afgelopen jaar was ‘The Lion King’ een grote hit. Het leverde de filmstudio al zo'n slordige acht miljard euro op. Dit jaar brengt Disney ook nog een liveactionversie van ‘Mulan uit.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • HENDRIK WECKSELER

    Van mij mogen ze allemaal in live action opnieuw uitgebracht worden films als red riding hood the lion king ook de alladin van dit jaar waren wel goed gemaakt en blijven dicht bij het origineel en zo leren nieuwe generaties deze klassiekers ook kennen

  • Jean Van den Bosch

    Na 70 jaar verliest een Firma (Disney) de auteursrechten op een film. Vandaar een "herwerkte" film....Kunnen "ze" nog eens 70 jaar verder...De originele versie mag NU iedereen afspelen....