Onderzeeërs en zombies: wat je deze week niet mag missen in de bioscoop

Matthias Schoenaerts is vanaf deze week te zien in 'Kursk'.
YouTube Matthias Schoenaerts is vanaf deze week te zien in 'Kursk'.
Er valt altijd wat nieuws te bewonderen in de Vlaamse bioscoop zalen. Dit zijn de meest opvallende releases van deze week.

Kursk - 7 november (Drama)

Matthias Schoenaerts keert terug in een bloedstollende duikbootfilm, naast onder andere Colin Firth. ‘Kursk’ vertelt het verhaal van 23 matrozen die gestrand zijn op een gezonden onderzeeër. De overheid kan hen niet verlossen en weigert ook hulp van andere landen. Vrienden en familie van de slachtoffers krijgen maar geen nieuws, terwijl de mannen aan boord van het schip vechten om te overleven.

Top voor: fans van Matthias Schoenaerts en spannende oorlogsdrama’s. 

Pas voor: kijkers die snel een claustrofobisch gevoel krijgen.

Overlord - 7 november (Actie, Horror)

Nog een beetje griezelen na Halloween, het mag. ‘Overlord’ opent als een standaard oorlogsdrama, maar neemt al snel een andere wending. In 1944 ontdekt een Amerikaanse soldaat een ondergronds Duits laboratorium, waar gruwelijke experimenten worden uitgevoerd op gevangenen in een Frans dorpje. De slachtoffers moeten ‘supersoldaten’ worden: sterk en onsterfelijk. 

De Amerikaanse mannen gaan op zoek naar een manier om het zombie-lab voor eens en voor altijd te vernietigen.

Top voor: liefhebbers van zombiefilms met Nazi’s als voor de hand liggende schurken, zij het dan met een bovennatuurlijk kantje. 

Pas voor: kijkers die Halloween al meer dan beu zijn, of mensen die niet houden van bloederige tafferelen. 

Life itself - 7 november (Drama)

Dit romantische verhaal met Olivia Wilde en Oscar Isaac in de hoofdrollen, toont aan hoe het leven van een koppel verrassende wendingen aanneemt, die gevolgen hebben tot in andere continenten. 

Top voor: romantische zielen die geloven in het lot. 

Pas voor: iedereen die spontaan met de ogen rolt bij films als ‘Love Actually’. 

McQueen - 7 november (Documentaire)

Hij begon met niets en eindigde als één van de rijkste modemagnaten ooit: elke modefan kent Alexander McQueen. De overleden ontwerper wordt nog altijd gezien als één van de grootsten in zijn vak. Toch maakte hij in 2010 een einde aan dat alles. Documentairemakers Ian Bonhôte en Peter Ettedgui zochten uit waarom. 

Top voor: fashionista’s aller landen. 

Pas voor: kijkers die niet van documentaires houden.

Genesis 2.0 - 7 november (Documentaire)

‘Jurassic Park', maar dan in’t echt en iets kouder. ‘Genesis 2.0' volgt de wetenschappers die kost wat kost een mammoet terug tot leven willen wekken met behulp van DNA. Dat veroorzaakt een soort goudkoorts bij avonturiers die voor hen op zoek gaan naar slagtanden, karkassen en zelfs vloeibaar bloed. 

Top voor: mensen die graag griezelen met waargebeurde verhalen.

Pas voor: kijkers die niet van documentaires houden.

Voor meer straf filmnieuws, exclusieve interviews en wedstrijden kan je terecht op hln.be/film.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddy De Vos

    Saai, saai, saai en nog eens saai! Kinepolis is het geld niet meer waard. Een filmpje kijken kost tegenwoordig 20 - 35 euro, de prijzen zijn niet meer te betalen voor een normaal gezin.