Omstreden 'Nymphomaniac' klaar voor release eind 2013

UNKNOWN
'Nymphomaniac', de nieuwe film van de Deense regisseur Lars von Trier, wordt na 268 pagina's script, 11 draaiweken en een immense postproductie klaargestoomd voor een release eind 2013. Het Brusselse Caviar stapte mee in het project als coproducent. Er vonden ook enkele opnames van de film plaats in Vlaanderen. Vandaag werd een extra beeld uit de film vrijgegeven, volgend de producenten is het "kenmerkend voor het veelzijdige universum van 'Nymphomaniac'".

'Nymphomaniac' is een wild en poëtisch verhaal over de erotische reis die een vrouw doormaakt vanaf haar geboorte tot ze 50 jaar is. Het verhaal wordt verteld door het hoofdpersonage, de zelfverklaarde nymfomane Joe, een rol die vertolkt wordt door actrice Charlotte Gainsbourg.

Levensverhaal van nymfomane
Op een koude winteravond vindt de oude, charmante vrijgezel Seligman (Stellan Skarsgård) Joe in elkaar geslagen in een steeg. Hij neemt haar mee naar zijn flat waar hij haar verzorgt en haar vragen stelt over haar leven. In de volgende acht hoofdstukken vertelt Joe over haar wijdvertakte en veelzijdige levensverhaal, rijk aan associaties en elkaar doorkruisende gebeurtenissen.
 
Internationale cast
Sinds de aankondiging van von Triers nieuwe project, is er al heel wat inkt gevloeid over 'Nymphomaniac'. Naast het opvallende verhaal over een nymfomane, met verschillende referenties naar seks, kan de film ook rekenen op een grootse internationale ensemblecast met o.a. Shia LaBeouf, Jamie Bell, Uma Thurman en Willem Dafoe. Enkele kleine bijrollen worden ingevuld door Vlaamse acteurs zoals Michaël Pas, Lien Van De Kelder en Ivan Pecnik.