Nu al problemen op de set van nieuwe ‘James Bond’: “Er zijn wel acteurs, maar er is geen verhaal”

Daniel Craig wordt opnieuw James Bond.
AFP Daniel Craig wordt opnieuw James Bond.
De opnames voor de 25ste James Bond-film zijn nog maar net van start gegaan in Jamaica, of er is al onenigheid over het plot en de titel. “Ze hebben wel een cast, maar die mensen hebben nog geen idee wat ze moeten doen.” 

Deze week werden we om de oren geslagen met enkele grote namen die we in de Bond-film zouden terugzien. Zo zal Oscarwinnaar Rami Malek de schurk spelen en krijgen we ook korte cameo’s van de voormalige schurken  Grace Jones en Christoph Waltz te zien. Maar hoewel Malek en co ondertussen al op de set staan, valt daar niet veel te beleven.

Daniel Craig (51), die tegen de verwachtingen in toch nog een laatste keer in de huid van James kruipt, verklaarde in 2015 dat hij “nog liever zijn polsen over zou snijden dan nog een keer Bond te moeten spelen”. Volgens insiders beginnen de nieuwe acteurs nu te begrijpen waarom. “Er ligt geen script klaar, er is zelfs nog geen titel voor de film. Het enige wat de schrijvers weten is dat het verhaal begint met een gepensioneerde James Bond, die het niet ziet zitten om terug voor de geheime dienst te gaan werken. Hij woont nu in Jamaica omdat hij daar spirituele rust wil vinden. Behalve dat is er níks om op voort te gaan. Ze zijn gewoon te snel aan de film begonnen omdat ze vreesden dat Craig zichzelf binnen een paar jaar te oud zou vinden om nog mee te doen.”

Vervelende Craig

Maar ondanks het feit dat men Daniel graag in de hoofdrol wil, is hij geen gemakkelijke mens om mee samen te werken. “Iedereen die in de productie werkt heeft een pesthekel aan Daniel. Hij is heel vervelend, heeft hoge eisen en maakt de samenwerking haast onmogelijk. Maar ja, producer Barbara Broccoli denkt dat hij over water loopt, dus heeft de rest van het personeel geen keuze.” 

Naast Craig zullen ook Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw en Léa Seydoux in de film te zien zijn. “Zij leveren wel uitstekend werk”, klinkt het. “Als iedereen zijn schouders voor 100% onder dit project zet kunnen we aan het eind van de rit misschien alsnog spreken van een goede film.” 

Lea Seydoux, regisseur Cary Joji Fukunaga, Ana de Armas, Daniel Craig, Naomie Harris en Lashana Lynch.
AP Lea Seydoux, regisseur Cary Joji Fukunaga, Ana de Armas, Daniel Craig, Naomie Harris en Lashana Lynch.10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hans Suskind

  Craig is prima maar een beetje meer subtiele humor zou welkom zijn.

 • Hans Suskind

  Craig was in 2015 het maanden lang filmen zat.Mag het ? Zijn we niet allemaal wel eens het werk even zat ?? Dat Craig liever zn polsen wilde doorsnijden dan weer een Bond maken was een puur emotionele reactie op een zwaar en lang Spectre project.

 • an Vanautgaerden

  Geef mij maar Pierce Brosnan

 • Marc Vlecken

  Craig als Bond en Rowan Atkinson als Johnny English in één film, dát zou een mooie film worden. Met Johnny English die op het einde door een of andere stommiteit, en totaal onbedoeld, Bond vermoord. En dat wordt dan uiteraard de laatste Bond ooit :)

 • Filip Desmedt

  Craig zet een heel goede Bond neer , alleen , de ziel is uit de Bond film verdwenen . Sean Connery is volgens mij de enige die de echte 007 kon neerzetten , die de ziel had , de diepte had , en die de Britse stijfheid en koppigheid perfect overbracht . Pierce Brosnan kon dat ook . Maar ja , de kassa moet rinkelen , de stunts worden alsmaar meer en meer ongeloofwaardig , de plot meer en meer onbegrijpelijker ....