Nog minder dan 10.000 tickets en ‘W817'-film komt er

W817
VRT W817
Het einde van de crowdfunding voor de film van ‘W817' is in zicht. Al meer dan 40.000 bioscooptickets zijn verkocht op twee weken tijd. Als er tegen 4 april nog een kleine 10.000 fans een ticket kopen, komt de film van de bekende Ketnetreeks er definitief.

Na massaal veel vraag voor een reünie van de Ketnetreeks, die liep van 1999 tot 2003, maakten de acteurs twee weken geleden bekend dat ze een film willen maken over het leven van de kotgenoten 20 jaar later. Sinds 4 maart roepen o.a. Kadèr Gürbüz, Jenne Decleir en Aron Wade van ‘W817' op om een ticket voor hun bioscoopfilm ‘8ERAF’ te kopen. Want, alleen als er op 4 april 50.000 fans van de Ketnetreeks een cinematicket van 15 euro gekocht hebben, gaat de film effectief door. Intussen zijn we twee weken na de oproep en staat de teller van de voorverkoop op meer dan 40.000. Als de limiet behaald wordt, zouden de opnames van de film beginnen in mei. Of het coronavirus roet in het eten gooit, is niet duidelijk. Kinepolis plant om de film tussen 2 en 11 oktober te spelen voor de 50.000 fans.

Onder de slogan ‘iets ouder, niets wijzer’ komen de voormalige kotgenoten terug bij elkaar na twintig jaar. In 2003 sloten ze af met een afscheidsfeestje voor Zoë (Britt Van Der Borght) en Akke (Aron Wade) die afstudeerden. “Hoe de personages veranderd zijn, kunnen we nog niet kwijt. Maar het wordt sowieso een feelgoodverhaal dat begint bij mijn personage Carlo. Hij gaat trouwen - met wie blijft even geheim - en stuurt naar zijn vrienden een uitnodiging via een mysterieuze videoboodschap”, vertelt Jenne Decleir. Tijdens een zeer geanimeerd weekend ontdekken Steve (Govert Deploige) en Zoë (Govert en Britt zijn in het echte leven getrouwd, red.), Birgit (Kadèr Gürbüz), Tom (Danny Timmermans) en Jasmijn (Aagje Dom) dat er in al die jaren veel en weinig veranderd is. Maar waar is Akke? Van hem ontbreekt elk spoor. 

Tickets via www.kinepolis.be/w817
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.