Nieuwste Tarantino-film verschijnt op toepasselijke datum

Tarantino's laatste film 'The Hateful Eight' kwam uit in 2015.
EPA Tarantino's laatste film 'The Hateful Eight' kwam uit in 2015.
De volgende film van regisseur Quentin Tarantino komt uit op 9 augustus 2019, exact 50 jaar na de dood van actrice Sharon Tate. Sony Pictures koos voor deze begindatum, melden de gespecialiseerde media Variety en Deadline.com vrijdag. Tate, de hoogzwangere vrouw van regisseur Roman Polanski, werd op 9 augustus 1969 omgebracht door aanhangers van sekteleider Charles Manson.

Tarantino praat naar verluidt met sterren als Tom Cruise, Brad Pitt en Leonardo DiCaprio. Margot Robbie wil hij voor de rol van Tate.

Tarantino hoopt Margot Robbie te strikken voor de rol van Sharon Tate.
Photo News Tarantino hoopt Margot Robbie te strikken voor de rol van Sharon Tate.

Normaal gezien houdt Tarantino details van zijn filmprojecten voor zich. Maar volgens de nieuwsberichten speelt zijn nieuwe film met voorlopige werktitel '#9' zich af in Los Angeles in 1969. Een bron die het script had gelezen deelde vorige maand aan Vanity Fair mee dat de film draait rond een mannelijke tv-acteur die een succesvolle tv-reeks achter de rug heeft en zich nu op een filmcarrière wil storten. Zijn partner – eveneens zijn stuntman voor actiescènes – wil hetzelfde doen. De gruwelijke moord op Sharon Tate en vier van haar vrienden door aanhangers van Charles Manson vormt de achtergrond van het verhaal.

Bronnen die het script konden inkijken, zien een sterke gelijkenis met Tarantino’s succesfilm ‘Pulp Fiction’.

Charles Manson overleed na bijna 50 jaar gevangenis op 19 november op 83-jarige leeftijd in California. Als sekteleider zette hij zijn aanhangers aan tot een reeks brutale moorden in Los Angeles. 

Charles Manson op de cover van Life op 19 december 1969.
Photo News Charles Manson op de cover van Life op 19 december 1969.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luc Cuypers

    Ik kijk er toch wel naar uit , want ik heb er nog geen slechte film van gezien ! (Django unchained vond ik wél den beste)

  • Sarah Huyghe

    Beste film regisseur ooit! Altijd top films!

  • Francinne Declerque

    Zijn politiek correct onnozele films van de laatste jaren trekken op geen zak meer en voor de nieuw film zal dat niet anders zijn.