Nieuwe film Pippi Langkous in de maak

Pippi Langkous zoals ze in de jaren zestig te zien was.
ANP Kippa Pippi Langkous zoals ze in de jaren zestig te zien was.
De avonturen van Pippi Langkous zijn in de toekomst weer te bewonderen in de bioscoop. De producenten van de Paddington-films werken aan een nieuwe bewerking van de populaire Zweedse kinderboekenreeks, meldt Variety woensdag.

Wat het exacte verhaal gaat zijn van de Engelstalige film, is nog niet duidelijk. Wel laten de producenten weten de originele boeken van Astrid Lindgren te willen eren. "Pippi spreekt tot de verbeelding bij zowel volwassenen als kinderen en we vinden het geweldig om haar prachtige verhalen tot leven te kunnen brengen", aldus Didier Lupfer, de CEO van producent Studiocanal. Ook Nils Nyman, de kleinzoon van Astrid Lindgren is blij met de nieuwe films. “In David Heyman (filmproducent, red.), die een indrukwekkend palmares heeft als het aankomt op het tot leven wekken van geweldige literaire werken, en Studiocanal, hebben we een team gevonden dat de waarde van Pippi Langkous begrijpt en waardeert. Ze ontwikkelen films die zowel de speelsheid als de ernst uit de boeken van mijn grootmoeder kunnen weergeven.”

Wanneer de nieuwe Pippi op het witte doek verschijnt, is nog niet bekendgemaakt. De eerste drie boeken over het beroemde ijzersterkte meisje met de rode vlechten verschenen tussen 1945 en 1948. Vervolgens kwam er nog drie korte verhalen en meerdere prentenboeken uit. Pippi's avonturen werden daarnaast meerdere keren verteld in films en televisieseries.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.