Nieuwe film- en Broadwayrol voor Glenn Close

AP
Glenn Close gaat een drukke tijd tegemoet. De actrice gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van The Wife en is ook nog eens te zien in een voorstelling op Broadway: A Delicate Balance van Edward Albee. Het is voor het eerst in 20 jaar dat Close in een theaterstuk op Broadway speelt. Haar tegenspeler is John Lithgow.

A Delicate Balance gaat in november van dit jaar van start. In het stuk speelt de 67-jarige Close de getrouwde vrouw van de 68-jarige Lithgow, terwijl hun 36-jarige dochter na haar vierde scheiding weer bij hen komt wonen. Tegelijkertijd komt de alcoholverslaafde zus op bezoek.

A Delicate Balance, waarvoor Albee een Pulitzerprijs won, werd voor het eerst op Broadway gespeeld in 1966. Toen het stuk in 1996 weer opgevoerd werd, werd het bekroond met drie Tony Awards.

De opnames voor de film The Wife staan gepland voor de winter en het voorjaar van 2015 en worden gedraaid in Stockholm. Er wordt zowel Engels als Zweeds gesproken in de film. Het verhaal gaat over de vrouw van een bekende schrijver die besluit om haar man te verlaten op de avond dat hij een grote prijs voor zijn boeken in de wacht sleept.