Nieuw in de zalen: De Behandeling, Jack Ryan, Nymphomaniac: Volume II en I, Frankenstein

Zin om naar de bioscoop te gaan, maar weet je niet welke film je moet gaan kijken? Geen probleem: dit zijn de nieuwe releases van de week die je moet gezien hebben!

JACK RYAN: SHADOW RECRUIT

Genre: Actie, drama, thriller

Het verhaal: Ex-marinier Jack Ryan werkt als een financieel analist in Moskou. Hij raakt betrokken bij een terroristisch complot om de economie van de Verenigde Staten te doen kelderen en zal er alles aan doen om deze misdaad te verijdelen.

Regisseur: Kenneth Branagh

Cast: Chris Pine, Kenneth Branagh, Keira Knightley, Kevin Costner, Gemma Chan, Nonso Anozie, Deborah Rosan

Weetje: Kevin Costner werd in 1990 de rol van Jack Ryan aangeboden in 'The Hunt for Red October', de film waarin het personage voor de eerste keer te zien zou zijn. Costner sloeg het aanbod af omdat hij te druk bezig was met de filmopnames van 'Dancing with Wolves'.

Nog een weetje: Kenneth Branagh kroop al in de huid van Britse, Duitse, Australische, Zweedse en Amerikaanse personages, maar dit is de eerste keer dat hij een Russisch personage speelt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

DE BEHANDELING

Genre: Thriller

Het verhaal: Rechercheur Nick Cafmeyer heeft de looks, is slim en maakt carrière. Maar er hangt een zware schaduw over zijn leven en relaties. Nick worstelt sinds zijn 9de met de onopgeloste verdwijning van zijn broertje Bjorn. Op aanwijzen van Nick is zijn buurman Plettinckx, een zedendelinquent, toen verhoord en weer vrijgelaten. Plettinckx woont na al die jaren nog steeds in dezelfde buurt als Nick en schept er genoegen in om Nick te tergen. Het blijft op Nick wegen. De enige vrouw die een knipperlichtrelatie met hem kan aanknopen is zijn chef, de iets oudere Danni. Danni aarzelt om Nick te betrekken bij een nieuwe onrustwekkende zaak : een koppel is 3 dagen vastgehouden door een indringer. Van hun 9-jarig zoontje Robin en de dader ontbreekt elk spoor. Nick neemt de leiding in een adembenemende klopjacht.

Regisseur: Hans Herbots

Cast: Geert Van Rampelberg, Ina Geerts, Johan van Assche, Laura Verlinden, Ingrid De Vos, Tibo Vandenborre, Brit Van Hoof

Weetje: Mo Hayder, de Britse misdaadschrijfster van wie 'The Treatment' model stond voor 'De Behandeling', was vorige week in Kinepolis Antwerpen aanwezig voor de première van de film. Hayder was naar eigen zeggen erg ontroerd toen ze de film voor het eerst te zien kreeg.

NYMPHOMANIAC - VOLUME II

Genre: Drama

Het verhaal: De charmante vrijgezel Seligman vindt een in elkaar geslagen Joe op straat. Hij neemt haar mee naar huis en verzorgt haar. Ondertussen vraagt hij haar naar haar leven. In acht hoofdstukken vertelt Joe over haar fascinerende leven.

Regisseur: Lars von Trier

Cast: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Uma Thurman, Shia LaBeouf, Willem Dafoe, Jamie Bell, Christian Slater, Mia Goth

Weetje: Shia LaBeouf moest foto's van zijn penis doorsturen naar regisseur Lars von Trier om zo de rol van Jerôme te pakken te krijgen.

I, FRANKENSTEIN

Genre: Thriller, horror

Het verhaal: I, FRANKENSTEIN is een moderne actiethriller gebaseerd op het welbekende, epische Frankenstein verhaal. Het wezen van Dr. Frankenstein, Adam, heeft het tot nu toe door een genetische afwijking overleefd. Aangekomen in een duister metropolis, belandt hij in een eeuwenoude strijd tussen twee onsterfelijke clans...

Regisseur: Stuart Beattie

Cast: Aaron Eckhart, Yvonne Strahovski, Bill Nighy, Jai Courtney, Miranda Otto, Deniz Akdeniz, Caitlin Stasey

Weetje: Hoofdrolspeler Aaron Eckhart besloot om zes maanden lang de Filipijnse gevechtskunst 'Kali' te studeren, die hij onder de knie moest hebben voor zijn rol. "Ik kende er voor de opnames helemaal niks van af. Het is een zeer ingewikkelde discipline. Zeer gevaarlijk. We moesten heel goed onze pasjes inoefenen met de acteurs en de stuntmannen om te voorkomen dat er elke dag doden zouden vallen op de set", aldus Eckhart.