Neve Campbell voert gesprekken over terugkeer in ‘Scream 5'

Neve Campbell in 'Scream 4'.
ap Neve Campbell in 'Scream 4'.
Goed nieuws voor de fans van de horrorfranchise ‘Scream’: de voorbereidingen voor de vijfde prent in de reeks lopen volop. Neve Campbell (46), die de hoofdrol speelt in de films, voert momenteel gesprekken over een terugkeer in de sequel. 

Dat er een vijfde film in de ‘Scream’-reeks komt, is al een tijdje bekend. Regisseursduo Matthew Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett, bekend van de slasherhit ‘Ready Or Not’, werden aangeworven en de voorbereidingen lopen volop. Maar een ‘Scream’-film zonder actrice Neve Campbell zou een beetje zoals een café zonder bier zijn. Haar personage Sidney Prescott speelde de hoofdrol in de vorige prenten en werd een van de meest iconische personages uit de geschiedenis van de horrorfilm. 

De kans dat de actrice terugkeert naar de horrorfranchise is reëel. “Ik ben voor ‘Scream 5' benaderd en we voeren voorzichtige gesprekken”, vertelde Campbell tegen filmwebsite Rotten Tomatoes. “De timing is natuurlijk een beetje onhandig vanwege het coronavirus. We zijn in onderhandeling en we moeten nu bekijken hoe het verder loopt.” 

In eerdere interviews zei de actrice nochtans dat ze erg twijfelt over een nieuwe film in de reeks, omdat ‘Scream’-regisseur Wes Craven in 2015 overleed. “Hij was een genie, en de films waren fantastisch vanwege hém”, zei ze toen. Campbell veranderde van gedachten door een brief die regisseurs Matthew Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett aan haar schreven. “Ze schreven een mooie tekst over Wes en zeiden dat ze met ‘Scream 5' graag een eerbetoon aan hun held wilden brengen. Dat was erg belangrijk voor me. Hopelijk kunnen we tot een overeenkomst komen en de film binnenkort maken.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.