Netflix waarschuwt voor ‘Bird Box Challenge’: “Alstublieft, doe jezelf geen pijn”

Verwond jezelf niet met de Bird Box Challege! Dat twittert streamingdienst Netflix nadat een opmerkelijke uitdaging rond de populaire Netflix-film ‘Bird Box’ zijn opmars lijkt te maken. Op sociale media worden momenteel verschillende filmpjes gedeeld met mensen die geblinddoekt rondlopen.

De film gaat over een onzichtbare entiteit die op aarde verschijnt en met oogcontact mensen tot zelfmoord dwingt. Het enige wat er voor hoofdpersoon Malorie (Sandra Bullock) op zit, is de weg naar veiligheid geblinddoekt vinden. 

Netflix

Wat zij kan, kan ik ook, lijkt men met de #BirdBoxChallenge te denken. Op video’s en foto's is te zien hoe mensen geblinddoekt hun weg proberen te vinden, geblinddoekt hun hond uitlaten en geblinddoekte kinderen die over elkaar heen buitelen.


Netflix zegt verder in het bericht: “We weten niet hoe dit is begonnen en we waarderen de liefde, maar we hebben maar één wens voor 2019 en dat is dat jullie niet in een ziekenhuis belanden vanwege een meme.” 

Volgens Netflix zagen in één week tijd 45 miljoen mensen de film.
41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roland Vanlerberghe

  Niet veel aandacht aan schenken, we leven nu éénmaal in een tijdperk van collectieve waanzin, een tijd geleden gingen ze op Pokkemonjacht en nu is het dit, t'gaat ook wel terug over.

 • George Verbeek

  Dit was net de bedoeling van Netflix. Goede marketing stunt. Als idioten je nadoen en je komt daardoor in het nieuws, fantastische publiciteit, de reeks staat nu aan de top wat betreft kijkcijcers, trending.

 • Nora Melkebeke

  De film was wel leuk, en die challenges zijn echt dom. Neem er aub geen voorbeeld aan.. Mensen die dit ook maar zien als inspiratie op een challenge, zoeken gewoon een reden voor zelfverwonding en aandacht.. Niet doen dus.

 • Kylie Ide

  Snap niet wat iedereen er zo speciaal aan vind .. meest teleurstellende film ooit

 • Stefanie van Dijk

  Goeie film, slechte film staat hier toch helemaal los van, regelmatig komen er domme filmpjes opduiken waar verschillenden dan weer van menen dat ze er nog even een trapje over moeten gaan, stom stom stom kuddegedrag!