Netflix verfilmt musical ‘Matilda’

Mara Wilson speelde Matilda in de klassieker uit 1996.
KOS Mara Wilson speelde Matilda in de klassieker uit 1996.
Goed nieuws voor de fans van klassieker ‘Matilda’. Netflix maakt een nieuwe film over het meisje met de bijzondere gaven. Het wordt een verfilming van de musical die momenteel op Broadway loopt. 

In 1996 groeide de verfilming van het boek van Roald Dahl uit tot een immens succes. We maakten kennis met Matilda, een meisje met bijzondere gaven, die verstoten wordt door haar ouders en ook op school in de problemen komt. De film werd geregisseerd door Danny DeVito, die ook zelf meespeelde als de louche vader van het kind. 

Sinds 2010 is ‘Matilda’ ook een succesvolle musical, die je kan bekijken op Broadway in New York. Het stuk won verschillende Tony Awards, de Oscars van de musical- en theaterwereld. Het is die musical die nu een nieuwe versie krijgt op Netflix. Zowel de regisseur als de scriptschrijver van de Broadway-versie zullen meewerken aan de verfilming. Wanneer de film te zien zal zijn op het streamingplatform is nog niet bekend. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.