Netflix mag niet meer meedingen naar de Gouden Palm

Netflix
Getty Images Netflix
Netflix en andere streamingservices mogen niet meer meedingen naar de Gouden Palm, de prijs voor de beste film van het filmfestival in Cannes. Dat heeft de organisatie van het Franse evenement bevestigd aan The Hollywood Reporter.

Vorig jaar streden twee Netflix-films, 'Okja' en 'The Meyerowitz Stories', mee om de prijs. Festivalbaas Theirry Fremaux geeft aan dat hij destijds hoopte dat het streamingplatform overtuigd kon worden de films in de bioscoop uit te brengen. Dat lukte echter niet, waarop hij de reglementen aanpaste. Alle films die in competitie willen draaien, moeten nu te zien zijn geweest in Franse bioscopen. "De mensen van Netflix waren dol op de rode loper en presenteren graag tegelijkertijd met andere films. Maar ze begrijpen dat hun model lijnrecht tegenover het onze staat", aldus Fremaux.

Streamingservices krijgen wel nog de mogelijkheid hun films te laten zien op het festival, maar dan buiten de competitie om.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • FRANK WILLEMS

    Dit zijn wel goede films niet gesponserd door de politiek .

  • Jef Denijs

    Dat ruikt weer naar protectionisme om de filmindustrie en de daaraan gelinkte bioscopen te beschermen. Niks speciaal in Frankrijk.

  • Febe Chapin

    Dan kan de Gouden Palm en Cannes de pot op. Als ze niet mee willen met de tijd mogen ze een deel worden van het verleden.