Netflix koopt eerste bioscoopzaal: iconisch theater in New York

De Paris-bioscoop werd 71 jaar geleden geopend door actrice Marlene Dietrich, maar sloot in augustus de deuren.
Twitter/@NetflixFilm De Paris-bioscoop werd 71 jaar geleden geopend door actrice Marlene Dietrich, maar sloot in augustus de deuren.
Netflix heeft de 71 jaar oude Paris-bioscoop in New York overgenomen. Dat maakt de streamingsdienst vandaag bekend. Het is de eerste keer dat het Amerikaanse bedrijf, dat juist wordt verweten het klassieke bioscoopbezoek te bedreigen, een zaal met groot filmdoek aanschaft.

De overeenkomst met het Paris Theatre is een lease-afspraak van 10 jaar, zo schrijft Hollywood-website Deadline. Netflix gaat het iconische theater gebruiken voor speciale Netflix-events, screenings en speciale premières. Eerder huurde Netflix bioscopen af voor een bepaalde tijd, zodat films konden worden getoond op het witte doek, en zo kans maakten op awards. Oscar-kandidaat ‘Mariage Story’ zal nu te zien zijn in de net aangeschafte filmzaal.

De Paris-bioscoop is met recht iconisch te noemen. 71 jaar geleden opende de legendarische Amerikaanse actrice Marlene Dietrich de zaal. Vervolgens werd het een van Amerika’s opvallendste filmhuizen. De bioscoop is de laatste zaal met slechts één scherm in New York en werd eind augustus gesloten. Nu maakt de zaal dankzij Netflix dus een herstart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.