Netflix duikt in wereld van Narnia: rechten van alle boeken opgekocht

Disney
Netflix gaat een nieuwe serie of film ontwikkelen die gebaseerd is op de bekende boekenserie 'The Chronicles of Narnia' van C.S. Lewis. De streamingdienst heeft de rechten van alle zeven fantasyboeken in handen gekregen, meldt The Wrap. Wat Netflix precies van plan is met de Narnia-rechten is nog niet duidelijk. 

De Narnia-boeken kwamen tussen 1950 en 1956 uit en zijn wereldwijd meer dan honderd miljoen keer over de toonbank gegaan. De serie is in meer dan 47 verschillende talen verschenen.

Het is niet de eerste keer dat 'The Chronicles of Narnia' worden verfilmd. Zo verschenen recent nog, in 2005 en 2008, uit de stal van Disney de films 'The Lion, the Witch and the Wardrobe' en 'Prince Caspian'. Het derde deel, 'The Voyage of the Dawn Treader', werd gemaakt door 20th Century Fox en verscheen in 2010. Al jaren zijn er plannen voor een vierde film, maar de productie daarvan komt nauwelijks van de grond.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.