Ga naar de mobiele website
^ Top

Negen dagen film en muziek op Brussels Film Festival

Het Brussels Film Festival vindt van 8 tot 16 juni plaats in het Flageygebouw (foto) en in kunstcentrum Bozar.
Het Brussels Film Festival vindt van 8 tot 16 juni plaats in het Flageygebouw (foto) en in kunstcentrum Bozar.
Van 8 tot 16 juni staat onze hoofdstad opnieuw in het teken van het Brussels Film Festival, dat al voor de tiende keer wordt georganiseerd. Locaties van dienst zijn het vroegere omroepcentrum Flagey en kunstcentrum Bozar.

Ivan Corbisier, directeur van het festival, legt uit wat de doelstellingen zijn van het festival: "Een Europees filmprogramma in al zijn rijkdom en diversiteit, een platform voor Belgische en internationale professionals en de intentie om een publiek te bereiken die deze cinema wil ontdekken".

Ook Europese producties
Het Brussels Film Festival wil daarnaast ook talentvolle Europese auteurs promoten. Daarom zal het festival de producties vertonen die via een wedstrijd als beste uit de bus komen. "Het publiek kan bij deze editie ook premières van buiten Europa ontdekken, wat een essentiële evolutie is voor het festival", aldus Corbisier.

Groot feest
Naast de openluchtprojecties, waarop de bezoekers gratis naar enkele Belgische films kunnen kijken, staan er ook twee filmconcerten op het programma. Aangezien het festival zijn tiende verjaardag viert, wordt er op 9 juni een groot feest gegeven met onder andere een concert en dj-sets. Die feestelijkheden zullen plaatsvinden in Foyer 1 van Flagey.

De beste film uit de competitie wordt naar jaarlijkse gewoonte gehuldigd met de Golden Iris Award, goed voor 10.000 euro.

 

Meer over


Meld een bug