Exclusief voor abonnees

Na emancipatie van de vrouw: steeds meer LGBT-personages in Disneyfilms

Steeds meer LGBTQ-personages in Disneyfilms.
HLN Steeds meer LGBTQ-personages in Disneyfilms.
“Give Elsa a girlfriend!”, het is een roep die steeds luider weerklinkt aan de poorten van The Walt Disney Company. Misschien terecht, want het bedrijf hinkelt in de cultuurstrijd om gelijke representatie toch nog altijd wat achter de grote meute aan. Elsa mag dan in ‘Frozen 2' nog altijd geen vriendinnetje hebben gekregen, in kleine stapjes breekt de studio alsnog los van het klassieke wereldbeeld dat we nog kennen uit ‘Sneeuwwitje’ en ‘Doornroosje’. In de meest recente Disneyprenten kunnen de vrouwelijke hoofdpersonages perfect hun eigen boontjes doppen - ook zonder hulp van een prins. Na de langverwachte vrouwenemancipatie zijn dan eindelijk de LGBT-personages aan de beurt.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wesley Kenis

  Vroeger was er man vrouw op basis van fysieke kenmerken. Vroeger werd iemand die dacht een kamerplant te zijn opgesloten ennnu moeten we dat normaal vinden. Ik heb geen probleem met heet de LGBT maar denk eens na over de gevolgen alvorens NOG iets extra toe te laten...of is abnormaal slap het nieuwe normaal

 • Dietrich Van Helder

  Want de vrouwen werden in de klassieke sprookjes steeds afgebeeld als hulpeloze, de te redden vrouw? En wat over de mannelijke rollen? De man moet steeds een ridder zijn, een sterke held, een prins. Vertaald naar opgroeiende jongens klinkt dit als, je moet van goede afkomst zijn, geld hebben, er sportief uitzien om kans te maken op een vrouw. Neen hoor, mannen worden nooit stereotiep afgebeeld.

 • Jan Jets

  Een zekere vorm van indoctrinatie, compleet geforceerd en met geen enkele mogelijkheid om er een mening over te hebben zonder in de problemen te komen.

 • Anthony Mccord

  Moet dat nu ? Kinderen van zeer jonge leeftijd die nog helemaal niet bezig zijn met dit worden geconfronteerd met seksuele gedragingen die (mijn persoonlijke mening) niet op die leeftijd moeten worden opgedrongen. Het maakt het alleen nog ingewikkelder voor de kinderen. Wees wie je bent maar dwing niemand om mee te gaan in uw persoonlijke voorkeuren .. op die leeftijd !!

 • Rudy Verbruggen

  Kan het nog gekker