Na de censuur in Rusland: ‘Rocketman’ nu ook te expliciet voor eilandengroep Samoa

Paramount Pictures
‘Rocketman’, de film over het leven van zanger Elton John (72), zal niet te zien zijn in Samoa omdat de film er de wet overtreedt. Seks tussen mannen is er verboden, dus vindt de overwegend christelijke eilandengroep de film veel te expliciet. 

In Samoa is gemeenschap tussen twee mannen verboden. Een woordvoerder van de filmkeuring laat dan ook  weten dat de film de wet overtreedt en niet past binnen de culturele en religieuze opvattingen van het land. In 2008 werd in Samoa ook al de film ‘Milk’, waarin Sean Penn de rol van de homoseksuele activist Harvey Milk vertolkt, uit de bioscoop verbannen.

De liefdesscènes in de populaire en geprezen film zorgden eerder ook al voor ophef. Zo is in Rusland een gecensureerde versie van ‘Rocketman’ te zien. In deze versie zijn seksscènes en fragmenten met drugsgebruik weggelaten.

Elton reageerde woest op de gekuiste versie van zijn levensverhaal. "We verwerpen in de sterkst mogelijke bewoordingen de beslissing om toe te geven aan plaatselijke wetten en het censureren van 'Rocketman' voor de Russische markt", lieten de zanger en de makers van de film weten. Elton noemde de censuur "een trieste weerspiegeling van de verdeelde wereld waarin we nog steeds leven en hoe het nog steeds zo wreed kan zijn om de liefde tussen twee mensen niet te accepteren".
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Philippe cauwels

  Ze zouden beter degenen die sensueren naar de maan schieten ! Man man holebi is geen ziekte hoor !!!

 • Rudy Fosselle

  Alweer een te mijden plaats.@ Maarten Nijs: oké dan verbieden we voortaan in films ook alle heteroseksuele seksscènes want die hou jij toch ook binnenshuis?

 • Eric Vaeske

  Maarten Nijs ; loop dan niet te koop met uw mening die u beter binnenhuis houdt.

 • jan verbrugge

  Wetten zijn er nu eenmaal beste john als het u nie aanstaat geef de film daar dan ni uit ipv op iedereen altijd uw willeke te willen doordrijven

 • Maarten Nijs

  Mr Elton John: loop niet te koop met iets dat mensen binnenshuis houden.