Na alle lovende reacties: “‘Girl’ is een mislukte film die transgenders weinig goed doet”

Still uit de film 'Girl', met links hoofdpersoon Lara.
Still uit de film 'Girl', met links hoofdpersoon Lara.
De film 'Girl', hoe goed bedoeld ook, levert transgenders slechts misplaatst medelijden op, vreest Sophie Schers, beleidsmedewerker Transgender Netwerk Nederland (TNN).

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • deneckere Bernard

  Nagel op de kop: veel van de boeken en films over bepaalde problemen hebben een omgekeerd en ongewenst effect. Lijkenpikkerij door auteurs en regisseurs onder een mooi voorwensel.

 • Patricia Henrist

  Moeten we hier echt lessen krijgen van iemand uit Nederland ?

 • Charlie Deb

  Vind het een educatieve film ..geeft inderdaad een realistisch beeld . Het is niet omdat het verfilmd wordt dat het alleen maar het mooiste van moet getoond worden . De film is goed voor mensen te laten in zien en begrijpen hoe een transgender worstelt met hun geslacht . Voor er meer begrip voor te hebben . Dus in deze zin vind ik het wel een geslaagde film .

 • Daria Pountous

  het was een saaie film, weinig inhoud en zeker geen aanrader om naar te kijken. als je de film gaat kijken kan je wel zien dat het een debuut is. film heeft geen diepgang. de hoofdpersonage is maar een koud emotieloos persoon. sommige scenes waren gewoon awkward.

 • Michel Gijbels

  Transgender mensen hebben een mentale aandoening. Ze hebben hulp nodig.