Exclusief voor abonnees

Na alle lovende reacties: “‘Girl’ is een mislukte film die transgenders weinig goed doet”

Still uit de film 'Girl', met links hoofdpersoon Lara.
Still uit de film 'Girl', met links hoofdpersoon Lara.
De film 'Girl', hoe goed bedoeld ook, levert transgenders slechts misplaatst medelijden op, vreest Sophie Schers, beleidsmedewerker Transgender Netwerk Nederland (TNN).

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • deneckere Bernard

  Nagel op de kop: veel van de boeken en films over bepaalde problemen hebben een omgekeerd en ongewenst effect. Lijkenpikkerij door auteurs en regisseurs onder een mooi voorwensel.

 • Patricia Henrist

  Moeten we hier echt lessen krijgen van iemand uit Nederland ?

 • Charlie Deb

  Vind het een educatieve film ..geeft inderdaad een realistisch beeld . Het is niet omdat het verfilmd wordt dat het alleen maar het mooiste van moet getoond worden . De film is goed voor mensen te laten in zien en begrijpen hoe een transgender worstelt met hun geslacht . Voor er meer begrip voor te hebben . Dus in deze zin vind ik het wel een geslaagde film .

 • Daria Pountous

  het was een saaie film, weinig inhoud en zeker geen aanrader om naar te kijken. als je de film gaat kijken kan je wel zien dat het een debuut is. film heeft geen diepgang. de hoofdpersonage is maar een koud emotieloos persoon. sommige scenes waren gewoon awkward.

 • Michel Gijbels

  Transgender mensen hebben een mentale aandoening. Ze hebben hulp nodig.