Na 40 jaar heeft horrorklassieker 'The Shining' een vervolg

De legendarische 'Here's Johnny!'-scène uit 1980 (l.) naast een gelijkaardig fragment uit 'Doctor Sleep'.
Photo News De legendarische 'Here's Johnny!'-scène uit 1980 (l.) naast een gelijkaardig fragment uit 'Doctor Sleep'.
Na bijna 40 jaar komt vandaag het vervolg op de ultieme griezelklassieker 'The Shining' wereldwijd in de zalen. Het mysterieuze 'Doctor Sleep', net als 'The Shining' gebaseerd op een boek van de Amerikaanse horrorauteur Stephen King, werd gistermiddag pas voor het eerst aan de pers getoond en de eerste reacties waren laaiend enthousiast. "Griezelig, emotioneel en heel origineel, de beste Stephen King-verfilming in decennia", klonk het in de Amerikaanse pers.

Het origineel uit 1980, in een regie van Stanley Kubrick en met een onvergetelijke Jack Nicholson in de hoofdrol, wordt beschouwd als één van de beste horrorfilms aller tijden. Het hoofdpersonage in 'Doctor Sleep' is Danny Torrence, zoon van het hoofdpersonage uit 'The Shining'. Danny - gespeeld door Ewan McGregor - is intussen volwassen, maar worstelt nog steeds met de gebeurtenissen uit zijn verleden. 

De legendarische 'Here's Johnny!'-scène uit 1980 (l.) naast een gelijkaardig fragment uit 'Doctor Sleep'.
Getty Images De legendarische 'Here's Johnny!'-scène uit 1980 (l.) naast een gelijkaardig fragment uit 'Doctor Sleep'.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Van Vlaanderen

    Yes Yes Yes !!! The Shining blijft één van de klassiekers, hopelijk is deze even goed.