Na 10 jaar en 19 films introduceert Marvel voor het eerst LGBT-superhelden

Marvel Studios: 'Avengers: Infinity War'.
Marvel Studios 2018 Marvel Studios: 'Avengers: Infinity War'.
Op 10 jaar tijd bracht de superhelden-franchise van Marvel maar liefst 19 films uit. Stuk voor stuk blockbusters die de kassa flink deden rinkelen. Hoewel Marvel steeds meer inzet op diversiteit, waren er tot nu toe nooit LGBTQ-helden in hun films te zien. Daar komt nu echter verandering in.

Marvel-kopstuk Kevin Feige bevestigde in een recent interview dat, ja, er openlijk homoseksuele superhelden in hun films zullen verschijnen. "Het zal gaan om personages die je nog niet gezien hebt, maar ook om personages die je al wél gezien hebt", klinkt het mysterieus. 

Zo raakte enkele maanden geleden al bekend dat Valkyrie, het personage van actrice Tessa Thompson in 'Thor: Ragnarok', eigenlijk een lesbische scène had in de prent. "Maar die hebben we eruit moeten knippen omdat de film anders te lang werd", luidt de verklaring. Van dat toevallige knippen zal er binnenkort geen sprake meer zijn. 

Binnenkort op het scherm

De andere LGBTQ-personages zouden kunnen opduiken in één van de eerstvolgende Marvel-films: 'Ant-Man And The Wasp', 'Captain Marvel', 'Avengers 4' of 'Spiderman: Far From Home'.

Binnen de wereld van de Marvel-stripboeken zijn er volgens fans in ieder geval heel wat openlijk homoseksuele helden om uit te kiezen. 

Ook in een andere superhelden-wereld, die van 'Jurassic World', zou een lesbisch personage geïntroduceerd worden. Jammer genoeg werd de scène die haar seksuele voorkeur bevestigde ook uit de film geknipt. 
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Joris Claes

    Nog effe en ze zijn failliet. Ik ga het al zeker ni zien.

  • Christophe Van Raepenbusch

    Ja en dan? Alsof dat een probleem is? In het dagelijkse leven is er al lang geen taboe meer rond, dus waarom wel op het scherm?

  • Ak Ron

    Als alle andere PC propaganda films van de laatste jaren zal het een flop worden, maar realiteit is geen onderwerp voor de krant. Marxistisch gewauwel daarentegen....