Vin Diesel geeft pakkend eerbetoon aan Paul Walker na winst MTV award

'Fast and The Furious'-ster Vin Diesel vormt een hartje na het winnen van de 'Generatie award'.
epa 'Fast and The Furious'-ster Vin Diesel vormt een hartje na het winnen van de 'Generatie award'.
Vin Diesel nam gisteravond tijdens de MTV Movie Awards in Los Angeles de 'Generation Award' in ontvangst voor de filmreeks 'The Fast and the Furious'. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan acteurs of films die een blijvende indruk achtergelaten hebben op verschillende generaties filmliefhebbers. Diesel bedankte overleden-acteur Paul Walker. Hij noemde hem onmisbaar voor het succes van de filmreeks.

De 49-jarige Amerikaanse acteur riep zijn medespelers Jordana Brewster, Tyrese Gibson en Michelle Rodriguez op het podium en refereerde aan de cast als een hechte familie.

"In 2002 deelde ik dit podium met Paul Walker. Toen wonnen we de prijs voor het beste duo. Nu,15 jaar later, ben ik hier met mijn hele familie en winnen we de 'Generation Award' ", zei Diesel die het succes van de filmreeks toeschreef aan de multiculturele cast. "Het maakt niet uit waar je vandaan komt of welke huidskleur je hebt. Wanneer je familie bent, ben je familie." (Lees verder)

Hemel
Een zichtbaar emotionele Diesel sprak vervolgens zijn dank uit aan Paul Walker die in 2013 op 40-jarige leeftijd overleed aan een auto-ongeluk. "Ik kan hier niet staan en over 'Fast and The Furious' praten zonder aan jou te denken. We hopen dat je trots bent", zei hij. Bij die laatste woorden richtte hij de prijs richting de hemel.