Moeilijkste scène uit ‘Viva Boma’: buizerd gaat aan de haal met 'ons Nerooke'

Joel Hoylaerts / Photonews
Gisteren werd in de Aalsterse deelgemeente Meldert de moeilijkste scène uit de vierde 'F.C. De Kampioenen'-film gedraaid. In 'Viva Boma' vervangt Xavier Waterslaeghers zijn kanaries door een roofvogel, en die heeft het gemunt op Nerooke, het hondje van Carmen. 

"Dieren laten zich nu eenmaal niet gemakkelijk regisseren", zegt Jan Verheyen. "Voor het eigenlijke shot van de duikvlucht hebben we een pluchen hond gebruikt en met 3D-animatie kunnen we nog wat details bijwerken, maar ik ben nu al zeer tevreden met het resultaat." Zelfs met de (deels verstoorde) opnames tijdens Aalst Carnaval, die volgens Verheyen toch voor driekwart bruikbaar zouden zijn.

De crew zit ondertussen halverwege in het draaischema. Deze week zijn de Kampioenen nog elke dag te vinden in en rond het Meldertse Café Stinne, dat ook in het echt dienstdoet als stamkroeg van een amateurvoetbalploeg.

Pascale, Carmen, Marcske en Bieke kijken geschrokken toe hoe de roofvogel de - pluchen - hond grijpt.
Joel Hoylaerts / Photonews Pascale, Carmen, Marcske en Bieke kijken geschrokken toe hoe de roofvogel de - pluchen - hond grijpt.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.