Misnoegde Duitse regisseur vloekt zich te pletter tegen Hollywood

De Duitse regisseur Uwe Boll is razend, zo kunnen we veilig stellen. In een vlammende tirade op YouTube maakt hij Hollywood en in één beweging ook crowdfundingsite Kickstarter met de grond gelijk. "De kern van mijn boodschap is: fuck jezelf", klinkt het onheilspellend.

Het was al zijn derde poging om via crowdfunding geld in te zamelen voor een nieuw project. Drie keer is geen scheepsrecht voor Uwe Boll, want hij faalde ook ditmaal en kreeg geen 50.000 euro bijeen voor zijn 'Rampage 3: No Mercy'. En dat is ónze schuld, én die van Hollywood en zijn acteurs én die van Kickstarter. Die laatste had succes verzekerd voor Boll, maar het pakte dus anders uit.

Iedereen achterlijk
En dat zullen we dus allemaal geweten hebben. De 'fucks' en de '(bull) shits' vliegen in het rond in Bolls twee expliciete YouTube-boodschappen. Er worden achterwerken en andere plaatsen seksueel bezocht, en zowat de hele wereld is "achterlijk" volgens de misnoegde regisseur.

'Rampage 3' zou hij enkel maken om de kunst en de mensheid te dienen. "Ik heb geld genoeg om de rest van mijn leven te gaan golfen", beweert hij. Crowdfunding is voor hem zo dood als een pier en hij zal zich er nooit meer op verlaten. "Wat voor achterlijke amateuristische idioten zijn het die geld inzamelen op die absurde website", zegt hij over Kickstarter. "Het is allemaal fucking bullshit."

Youtubehit
Angelina Jolie, Brad Pitt, George Clooney et tutti quanti krijgen eveneens de wind van voren. Zij lachen zich te barsten met cinemagangers die betalen om hun "Marvel Avengers bullshit vuiligheid" te bekijken, weet hij.

Zijn scheldtirades werden alvast meer bekeken dan zijn films. De bovenste kreeg zelfs bijna 1 miljoen views.