Matthias Schoenaerts op Filmfestival Oostende: "Ik kom hier graag, het onthaal is zo warm"

Matthias Schoenaerts
BELGA Matthias Schoenaerts
Op het filmfestival van Oostende maakte gisteren Matthias Schoenaerts (40) zijn opwachting. Hij kwam er zijn film 'Frères Ennemis' voorstellen, een Frans-Belgische film over twee vrienden die elkaar na lange tijd opnieuw ontmoeten.

De ene man is een crimineel geworden, de andere ging bij de politie. Matthias Schoenaerts speelt de gangster. "Maar ik zie mijn personage eerder als iemand die op de vlucht is. Hij zit in een soort muizenval", zei hij op de rode loper. "Het verhaal draait rond de tragische reis die de hoofdpersonages afleggen. Spannend, maar vooral menselijk. Ik hoop dat kijkers wat door mekaar worden geschud."

Bij zijn aankomst werd Schoenaerts meteen aangeklampt door fans voor selfies. Matthias kwam recht van het filmfestival van Toronto naar ons land gevlogen. En met alle plezier. "Ik kom altijd graag naar Oostende. Ik ben graag dicht bij de zee", klonk het. "De ontvangst is altijd zoveel warmer."

Vanavond vindt de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse filmprijzen, plaats. Matthias is genomineerd in de categorie 'Beste Acteur'. Na het festival trekt hij naar Parijs om daar 'Frères Ennemis' te promoten. "En dan blijf ik even in België", lacht hij. "Denk ik toch. Of ik ga nog eens op reis, dat kan ook."
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • robrecht Peeters

  vooral als de zon schijnt......

 • François Vande Wynckel

  Ik heb al verscheidene prachtige films gezien met Matthias en vindt hem een zeer goed acteur. Hij komt veel meer tot zijn recht in buitenlandse films. Hij moet voor niemand onderdoen.

 • magda de munck

  De enige echt goede acteur die Vlaanderen rijk is.

 • huib matthijssen

  Het is je ook heel erg gegund man.