Matthias Schoenaerts maakt kans op 'Oscar voor indiefilms'

RV
Acteur Matthias Schoenaerts is genomineerd voor een Independent Spirit Award. Die trofeeën worden ook weleens de Oscars voor indiefilms - onafhankelijke producties die gemaakt worden met een kleiner budget en zonder steun van grote filmmaatschappijen - genoemd.

Voor zijn rol in 'The Mustang' maakt de 41-jarige acteur kans op de award voor 'Beste mannelijke hoofdrol'. Schoenaerts moet het in die categorie onder anderen opnemen tegen grote namen als Adam Sandler ('Uncut Gems') en 'Twilight'-ster Robert Pattinson ('The Lighthouse'). Aan De Morgen laat de acteur weten erg blij te zijn met de nominatie. “Ik had deze nominatie niet verwacht, maar het voelt wel lekker”, klinkt het lachend vanuit Rome. “Dat Focus Features, de Amerikaanse distributeur van ‘The Mustang’, genoeg in de film geloofde om te investeren in een awards campaign, is heel fijn.” Betekent dat dat Focus Features ook aan de ‘échte’ Oscars denkt? “In principe wel”, zegt Schoenaerts, “maar we zullen wel zien.”

De uitreiking van de Independent Spirit Awards vindt plaats op 8 februari 2020.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.