Matthias Schoenaerts krijgt hoofdrol in Amerikaanse maffiafilm

Matthias Schoenaerts zal alweer een Hollywoodrol op zich nemen, na het recente spionageverhaal 'Red Sparrow'.
Photo News Matthias Schoenaerts zal alweer een Hollywoodrol op zich nemen, na het recente spionageverhaal 'Red Sparrow'.
Matthias Schoenaerts (40) krijgt een hoofdrol in The Sound of Philadelphia, een film die zich afspeelt in de gewelddadige wereld van de maffia. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschriftVariety.

Schoenaerts zal er spelen aan de zijde van Garrett Hedlund (Tron Legacy, Pan, Mudbound) en Scoot McNairy (Argo, Gone Girl, and Batman v Superman: Dawn of Justice). De Belgische acteur was recent nog te zien in de spionagefilm Red Sparrow, met onder meer Oscarwinnares Jennifer Lawrence. 

Het Amerikaanse gangsterverhaal is een verfilming van het boek Brotherly Love van Pete Dexter. Dat draait om het overlijden van een jong meisje, gedood door een roekeloze chauffeur. Twintig jaar later is Peter Flood (Schoenaerts) nog altijd getraumatiseerd door het ongeval. Intussen is zijn neef Michael (Hedlund) uitgegroeid tot een spilfiguur in de maffia van Philadelphia. En zo ontspint er zich een verhaal van verraad en vergelding.

Cannes

De film wordt geschreven en geregisseerd door Jérémie Guez, een Fransman die net zijn regiedebuut maakte met A Bluebird in My Heart en waarin ook al een Belg meespeelde: Veerle Baetens. De opnames zullen starten in augustus.

Internationale verdeler Protagonist zal het project nu al voorstellen op het filmfestival van Cannes, dat 8 mei van start ging. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.