Matteo Simoni en Dennis Black Magic werken aan script voor ‘Zillion’-film: “Zo kan hij al mijn gedragingen overnemen”

Dennis Black Magic en Matteo Simoni nemen het script door.
HLN Dennis Black Magic en Matteo Simoni nemen het script door.
Pornokoning Dennis Black Magic en acteur Matteo Simoni werken nog steeds aan hun ‘Zillion’-film. Vandaag hadden de twee een scriptlezing. “Zodat Matteo echt ‘mij’ kon worden”, geeft Dennis mee. “Zowel wat mijn stem als mijn lichaamstaal betreft.”

‘Zillion’, een film van ‘D’Ardennen’- regisseur Robin Pront, kreeg een premie van het Vlaams Audiovisueel Fonds. De opnames gaan dit jaar van start. De film draait rond de Antwerpse megadiscotheek Zillion. Die opende de deuren in 1997, bestond amper vijf jaar maar eigenaar Frank Verstraeten bouwde de discotheek uit tot een mythe, niet in het minst door de sfeer van schandalen, kleurrijke figuren, mooie vrouwen, technologische hoogstandjes, drank en drugs. Het is een wereld die Pront erg graag in een film wil gieten. 

“Zillion wordt een rise and fall-verhaal van iemand die gedreven door een grenzeloze en nietsontziende ambitie ergens onderweg zijn ziel verliest”, aldus regisseur Pront. “Wie D’Ardennen heeft gezien, weet dat ik een voorliefde heb voor de typische dance-muziek en bijhorende Johnny & Marina-cultuur die er eind jaren negentig heerste. Ik kijk er enorm naar uit om die Zillion-vibe naar het scherm te brengen.”

Hoofdrol Matteo Simoni heeft tegenwoordig ook internationaal succes dankzij de reeks ‘De Bende Van Jan De Lichte’, die wereldwijd op Netflix te zien is, behalve in ons land. De buitenlandse pers is erg lovend over zijn acteerprestatie. “Een jongeman met veel talent”, klinkt het. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erik De Smet

    Het zal vooral een nostalgische film worden voor heel wat jonge 50ers. De dance scene die Op zijn hoogtepunt was in de jaren 80, zijn voor vele getuigen nog de beste herinnering van hun jeugd. Ik ben benieuwd of de film die unieke beleving terug even boven zal kunnen halen.

  • Guy muis

    de zillion was de enige dancing waar ik graag kwam, je liep van de ene zaal door de andere ,ik heb er nog steeds een gadget van die goeie oude tijd.Een regenparaplu met het logo op!

  • georgette hella

    Slecht idee !