Marvel-films opnieuw onder vuur: bekende regisseur vergelijkt filmreeks met “hamburgers”

Photo News
De lijst met regisseurs die kritiek hebben op de superheldenfilms van Marvel wordt steeds langer. Sinds maandagavond staat ook de naam van de Britse regisseur Ken Loach op de lijst. Hij vindt de films "saai" en vergelijkt ze zelfs met hamburgers.

"Ze worden als goederen geproduceerd, het zijn net hamburgers", zegt de 83-jarige regisseur tegen Sky News. "Het gaat niet om de communicatie met het publiek en het delen van onze verbeelding. Het gaat om goederenproductie en dat grote bedrijven winst kunnen maken, het is een cynische bedoeling. Het heeft niets te maken met de kunst van cinema", aldus Ken Loach.

Eerder al uitten andere regisseurs als Martin Scorsese en Francis Ford Coppola stevige kritiek op de films van Marvel. Zij vonden het genre onder meer "geen cinema" en "afschuwelijk". ‘Guardians of the Galaxy’-regisseur James Gunn en ‘Thor’-actrice Natalie Portman vinden echter dat er ruimte is voor meerdere soorten cinema. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mike Vanderkerken

    Het lijkt meer en meer op een georchestreerde aanval op de Marvel films. Zijn ze jaloers op de omzetten en winsten die deze films genereren ? Film hoort ontspannend te zijn, even een moment dat je kan opgaan in het verhaal en deze films zijn daar voor veel mensen ideaal voor.

  • Patrick Marinus

    Is entertainment plotseling ook iets vies geworden? Ik kan best genieten van de Marvel films...

  • stefan crama

    Inderdaad fast-food producties zonder ziel noch emoties. Helaas waar de huidige jeugd zot op is.