Martin Scorsese werkt aan Western met Leonardo DiCaprio én Robert De Niro

Leonardo DiCaprio en Robert De Niro
Chris Pizzello/Invision/AP Leonardo DiCaprio en Robert De Niro
Martin Scorsese (77) blijft niet bij de pakken zitten na zijn Oscarverlies voor ‘The Irishman’. Hij werkt volgens insiders al volop aan een nieuwe prent, opnieuw eentje met een topcast. Robert De Niro (76), die we al zagen in de Netflix-film, mag nog een keertje terugkomen. Aan zijn zijde: Leonardo DiCaprio (45).

Scorsese zal zijn vak nooit beu worden, en zowel De Niro als DiCaprio hebben nog wel wat plaats op hun kast voor een paar awards. Dit dreamteam slaat binnenkort de handen in elkaar voor een nieuwe kaskraker. De film zal ‘Killers of the Flower Moon’ heten. Het wordt een western, zo liet de regisseur al optekenen. Het zal de eerste keer zijn dat hij zich aan dat genre waagt, want tot nu toe associëren we zijn werk vooral met gangsterfilms. “De maffia was mijn muze”, klinkt het. “Maar het is tijd voor iets nieuws.”

‘Killers of the Flower Moon’ is gebaseerd op het gelijknamige non-fictie-boek van David Grann, dat verhaalt over de moorden binnen de Osage Natie van de inheemse Amerikanen. Zij werden in het begin van de 20ste eeuw massaal geviseerd nadat er olie op hun land gevonden werd. “Het gaat dan wel over vroeger, maar het verhaal is tijdloos”, meent Scorsese. 

De opnames gaan van start in de lente van dit jaar. In 2021 zou de film in de zalen moeten spelen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.